Beef en Steak

Sticky Korean chicken Bao s

 
 
 

Erik B71

Stoker
Berichten
321
Sticky Korean chicken bao’s
IMG_0248.jpeg

Ik had het boek Asian bbq van Jord Althuizen gekregen dus daar wat uit gemaakt. Het werden de sticky Korean chicken bao’s.
Een dag van tevoren de kip in een natte marinade van:
- 4 el gochujang
- 4 el ahorn siroop
- 70 ml sojasaus
- 3 el mirin
- 2 el rijstazijn
- 2 el sesamolie
- 3 knoflooktenen fijngehakt
- 2 el fijngehakte gemberwortel

Goed door elkaar husselen en dan 2 el marinade met 3 el mayonaise mengen voor een sausje.
Dit lekker een nachtje in de koelkast laten staan.

De volgende dag de bbq naar 180 graden direct grillen en de gemarineerde kip in ongeveer 20 minuten met af en toe draaien tot 78 graden gegrild. De kip in de eerste 10 minuten nog aan beide kanten met de marinade gelakt Ondertussen Spicy komkommer gemaakt.
1 komkommer door de helft en de zaadlijsten er uit. Komkommer in halve maantjes gesneden en met een tl zout in een vergiet laten staan om het vocht er uit te trekken.
Daarna samen met
- 1 tl sojasaus
- 1,5 tl rijstazijn
- 0,5 el kristalsuiker
- 1 lente-ui dun gesneden
- 1 tl gochugaru (rode pepervlokken) ik gebruikte chilipepervlokken
- 2 tl geroosterde sesamzaadje.

Ook dit allemaal lekker doorroeren.
Bao buns een minuuutje in de magnetron. Kip in reepjes gesneden
Bao bun open en eerst insmeren met het mayo/marinademengsel. Dan lekker royaal spicy komkommer en gegrilde kip.

Nou het was niet normaal lekker!! Deze moet je maken!!
IMG_0239.jpeg
IMG_0241.jpeg
IMG_0242.jpeg
IMG_0243.jpeg
IMG_0245.jpeg
IMG_0246.jpeg
IMG_0247.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Hoeveel kip heb je gebruikt en waren dit dijen?
Zonder vel zo te zien
 
Ziet er erg lekker uit. Vandaag de ingrediënten gekocht die ik nog niet in huis had, deze week maar eens proberen 😊
Inderdaad benieuwd hoeveel kip je hebt gebruikt voor deze hoeveelheid marinade/saus.
 
Terug
Bovenaan Onderaan