Beef en Steak

Steven & Me september 2014: Paella 'primavera' van de barbecue

Het schaamrood staat me op de kaken. Ik moet bekennen dat dit pas m'n eerste sessies is van 2015. Wel gelijk voor de zilveren S&M Badge! dat dan weer wel.

Ik vond het een leuk gerechtje om te maken en het smaakte bovenal, erg goed. Ik heb eerst de rijst gaar gemaakt en ben daarna pas de groente en vis gaan grillen.

De foto's:

Foto-WO8GL3ZI-D.jpg


Foto-IYO8V8BX-D.jpg


Foto-YQR374XO-D.jpg


Foto-3TX3SLUJ-D.jpg


Groetjes
 
Aad gefelictieerd met je plak!

Deze S&M was de tweede sessie van 2015. Sessie 1 mag begin februari op het forum gezet worden.
Vorige week deze S&M gemaakt. Een super gerecht, had nog nooit paella gemaakt.
Wel met Paella altijd de associatie gehad met zeevruchten en rijst.
Dus om tot compromis te komen met het brein wat gamba's toegevoegd.
Ook voor het eerst met een pannetje op de Q gerommeld, leuk om te doen,
alleen volgende keer de kolen wat beter plaatsen zodat ik geen lashandschoen nodig hebt om te roeren.
Als belangrijk hulpmiddel de gietijzeren aziatische paellapan tevoorschijn gehaald.


IMG_3268.JPG

De ingredienten


IMG_3269.JPG

Lekker grillen


IMG_3270.JPG

Alles wacht op zn tijd


IMG_3271.JPG

Het resultaat na een half uurtje


IMG_3275.JPG

Het bordje

Wij hebben zelfs de dag erna (leftovers) nog zitten genieten van de mooie combinatie van smaken. Thanks voor het recept
 
Dank! Ziet er goed uit Dennis.
 
Zo dan heb ik eindelijk deze ook ingehaald.

Ik neem natuurlijk altijd de vrijheid de moeilijk verkrijgbare ingredi?nten te vervangen, zo is de courgette (bijna niet te krijgen in Assen) vervangen door kipfilet en de kikkererwten heb ik vervangen door chorizo (is qua smaak bijna hetzelfde).

Het verplichte ingredientenshot...
20150810-_MG_4441.jpg


De groenten spiezen....
20150810-_MG_4443.jpg


Op de Q:
20150810-_MG_4445.jpg


Spiesjes klaar:
20150810-_MG_4448.jpg


De paella in aanbouw, dit onderdeel ging niet zo goed ik hield de deksel open. Spetterende olie als een gek. Deksel dicht en na een minuutje weer open, flash en weer een haarloze arm....
20150810-_MG_4446.jpg


Bijna klaar dus nog even wat warmte in de spiezen...
20150810-_MG_4449.jpg


En als je dan een hongerige huishouding hebt, ben je haastig en vergeet je even de handschoenen aan te trekken auwaaaaa, die spiezen zijn heet....

En klaarrrrrr...
20150810-_MG_4451.jpg


Mijn vrouw en ik vonden het erg lekker, vandaar dat we deze vegetarische schotel waarderen met 4 sterren!

 
Haha. Het Noorden blijft toch een achtergesteld gebied Goed om te zien dat jij er toch het beste van weet te maken Emiel
 
Nou, ivm de Steven inhaalactie toch MR. Steven maar weer eens uitgenodigd voor een uitdaging.

Paella moest het worden. Nou moet ik bekennen dat ik al jaren "bang" ben voor alles wat met risotto of paella te maken heeft. Dus een mooie regenachtige dag uitgekozen  X(

Toch maar beginnen.

De groepsfoto




We moeten maar gewoon beginnen






Nou het "angst" moment






Gezien mijn kleine pannetjes groenten en garnalen apart gegrild.






Het resultaat mag er zijn. Geweldig lekker. Ik had alleen geen kost op de bodem van mijn pannetje X(





Deze gaan we toch vaker maken. Wel even een paella pannetje aanschaffen.
 
Vandaag heb ik als 25e steven en me deze paella gemaakt.
d57132252c4dde974fea866935f88838.jpg

Na alle voorbereidingen heb ik het vuur van de r?sle en de bastard flink opgestookt.
De pan heb ik op de hete r?sle geplaatst en daarna ben ik gaan bakken.
Het is wel lekker spectaculair met de vlammen om de pan heen.
66cbdae5494bd00fb93eb5822cf72ccc.jpg

0f20c7ad138182ec2966d80b6fe4a600.jpg

8adde3325313e25738650082627b1f44.jpg

ca514ac16fe476ea89c0e480579102c4.jpg

d19876091b265a2cf0bbb0df94a912e8.jpg

In plaats van de pompoen heb ik een zoete aardappel gebruikt, ik vind pompoen niet te eten.
Het was een prima maaltijd, wel wat veel knoflook, en sommige van mijn groenten waren wat verbrand dus een gedeelte heb ik weg gegooid. Op naar de 50


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan