Beef en Steak

Steven & me, Oktober 2013: Kip tikka

Vandaag is dit recept aan de beurt voor een inhaal actie #2. We hebben gekozen voor de cashew variant.
Na wat zoeken konden we niet de benodigde cashewboter vinden, dus toen maar zelf de boter gemaakt.
De keukenmachine heeft flink z'n best gedaan.
IMG_2329.JPG


We hebben de koriander vervangen door peterselie.Voor het eerst dat we kardamon gebruikt hebben in een recept.
IMG_2333.JPG


Het is een heerlijke marinade geworden!
IMG_2334.JPG


Na een nacht in de marinade mochten de stokkies op de SJ
IMG_2337.JPG



IMG_2340.JPG

IMG_2341.JPG


Het was een heerlijk gerecht samen met een aardappel knoflooksoep en pistache pesto, deze gaan we zeker vaker gebruiken!
De kip was zo zacht...
 
Omdat Steven nog in de buurt was na de entrecote met bacon en eieren van gisteren, heeft ie vandaag voor de lunch gezorgd...

Alles klaar gezet voor de roomversie met amandelboter (amandelen fijngemalen met wat zout en olie, niet echt gebeurd):

VwjsVaD.jpg


Kippedijen aan stokjes onder de marinade

F0MWmcw.jpg


Ondertussen Lachha parata gemaakt volgens recept uit Planet BBQ op blz 100:

jmBdPjd.jpg


En deze na het uitrollen en insmeren met boter op de gasser:

UxoK78d.jpg


Stokkies op de WGA, garen aan de ene kant, grillen aan de andere:

jPqo5OW.jpg


En de lunch voor deze zondag, met de kruiden salsa:

MZfuFj4.jpg


En wat vonden we ervan? Lekker, lekker. Vers brood, zacht vlees en het frisse van de salsa....

 
Het ziet er in ieder geval erg lekker uit, Ceriel! Was het brood ook goed gelukt?
 
Dominique zei:
Het ziet er in ieder geval erg lekker uit, Ceriel! Was het brood ook goed gelukt?
Het brood was idd goed gelukt. De volgende keer gaat er wat knoflook in, voor wat meer smaak.
Vanmiddag gegeten met de kip en salsa als vulling.... Lekker, lekker
 
Ceriel, vriend, kom jij nog wel aan het werken toe..... ;)
Owja, toch wel.....het jaar is al 26 dagen oud en je bbq counter staat pas op 21 =))


(maar eigenlijk ben ik natuurlijk gewoon jaloers..... >:) )
 
Een tijdje terug heb ik ook mijn best gedaan om Kip tikka te maken. Vooral het zoeken naar ingredienten was een probleem. Cashewboter vind je bijvoorbeeld niet, maar na het vermalen van cashewnoten komt het toch goed met de marinade.

Ik heb er voor gekozen om slechts 1 soort kip tikka te maken, aangezien ik het alleen moest opeten.

De sate in de marinade.
2014-01-19165845_zpsfa33c14a.jpg


2014-01-19170723_zps602ae2d9.jpg


2014-01-19171743-2_zpsee7a3178.jpg


Al met al een prima gerecht. Groene chutney was lekker erbij. Of hij op herhaling komt, ik verwacht van niet :)
 
Ep Woody zei:
Een tijdje terug heb ik ook mijn best gedaan om Kip tikka te maken. Vooral het zoeken naar ingredienten was een probleem. Cashewboter vind je bijvoorbeeld niet, maar na het vermalen van cashewnoten komt het toch goed met de marinade.

Ik heb er voor gekozen om slechts 1 soort kip tikka te maken, aangezien ik het alleen moest opeten.

Al met al een prima gerecht. Groene chutney was lekker erbij. Of hij op herhaling komt, ik verwacht van niet :)

Cashew boter was toch prima te maken? Enne 1 soort, soms moet je gewoon even dapper zijn =))
 
Vandaan S&M nr. 16 Kip Tikka.

Lekker hoor! Kwam er alleen achter toen ik vanmorgen bij de poelier vandaan kwam dat ik per ongeluk kipfilet had meegenomen. Dit was echter niet erg hinderlijk. De marinade maakt het vlees lekker zacht. Ik ben gegaan voor de cashew variant gegaan met een lekkere oosterse salade. De foto's:

Foto-HZF8OZIH-D.jpg


Foto-TRGAHEBH-D.jpg


Foto-NI4RW3ZN-D.jpg


Foto-INLGBXCD-D.jpg
 
Lekker hoor.. Welke vind je lekkerder?  Deze of de thaise?
 
Zeker weten deze. Jij?
 
Lekker bezig  7de dag op rij de q aan, das het betere werk. Lekker ook om te zien dat er om je heen bij de buren tegelijker tijd nog 7 q?s aan staan. Maar dat die van jou dan wel al goed uit het stof is. B-)

Vandaag een steven je moet het toch een beetje bijhouden. :D
Na de Thaise kip sat? weer erg gecharmeerd van sat? en marinade. En ik hoorde DennisB al meermalen over de kiptikka. En toen ik in de lidl saffraandraadjes zag liggen wist ik het. De kip tikka dus.

Ik koos voor beide varianten dus zowel de cashew als saffraan. Cashew boter zelf gemaakt. Bij het bereiden merk ik wel dat het uitbenen van kip me nog niet best afgaat. Dus bij de saffraan variant was ik er klaar mee het moet wel leuk blijven en heb ik kipfilet gebruikt. :)

De ingredi?nten
2014-05-17+17.06.06.jpg


Uit de marinade na een nacht.
2014-05-18+16.31.33.jpg


Alles bij elkaar ready to go q aan en gaan
2014-05-18+16.56.18.jpg


Ondertussen nog even de groene kruiden chutney
2014-05-18+18.06.41.jpg
2014-05-18+18.14.03.jpg


Op de bbq
2014-05-18+18.29.32.jpg


En bordje
2014-05-18+18.44.11.jpg


Ik vond het erg lekker en de rest van het gezin ook.  De saffraan had de voorkeur. Maar sowieso waren beide goed. Ik vond niet heel veel uit maken tussen filet en pootvlees, vergeleken met de moeite die je doet.
We gaan deze zeker nog is herhalen.
Groet,
Kippetje haasje
 
dennisb zei:
Lekker hoor.. Welke vind je lekkerder?  Deze of de thaise?
is wel erg lastig allebei erg lekker, bij thaise is lekker het romige smaakje van kokosmelk.
bij tikka vind ik smaken wat mooier.
 
Vandaag is Steven weer langs geweest. Kip Tikka stond er op het menu.


De voorbereidingen:
0A95B271-6B9A-43F6-8CC2-2BDAA4C66CB0_zpsxguhepgy.jpg

8970C558-B34B-4EBE-BF7E-460E42023E4B_zps41becftd.jpg



De saffraan:
6AB55A7D-DFD0-4A7A-94AD-EE339564913D_zpsm1a8curo.jpg



De marinade:
16C3E13E-6FDF-4159-8B08-97E9DB963CA4_zpskmeodb0k.jpg

7CD8CA4E-2346-4898-9079-218063E61BB6_zpsgh0ipuub.jpg


Op de Q ermee:
1FC4E304-90D8-4A9D-9EA7-274C3BE10FD9_zps2azqxfpf.jpg

EB6A8256-7E76-4A24-A694-D348A3A97C03_zpsraz13epo.jpg



Het bordje:
3075D206-F180-4223-82F2-283B8D31C5ED_zpsjbvcu1mn.jpg

Koolsalade met naanbrood en Kip Tikka


Receptje was heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar B-)
 
En vandaag deze van Steven Raichlen gemaakt. Was ook lekker, maar vond hem niet heel bijzonder. Zeker leuk om weer gedaan te hebben. :)


Alles verzamelen en de kip in de marinade,... was gisteren al gebeurd.

2014-08-29 Kip Tikka 01 by Bidle, on Flickr


2014-08-29 Kip Tikka 02 by Bidle, on Flickr


En op Bidle03:

2014-08-29 Kip Tikka 03 by Bidle, on Flickr


2014-08-29 Kip Tikka 04 by Bidle, on Flickr


En klaar om te smullen:

2014-08-29 Kip Tikka 05 by Bidle, on Flickr


Een close-up om het af te maken:

2014-08-29 Kip Tikka 06 by Bidle, on Flickr
 
Alweer nr.22, dit was een twijfelgeval, door de yoghurt word het vlees merkbaar sappiger, maar wat een zooitje op de Q.
Het bakt aan, kip valt uit elkaar, en mn gietijzer rooster ziet er niet uit, volgens mij ben ik heel mn aa laag kwijt nu. :(













 
Terug
Bovenaan Onderaan