Beef en Steak

Steven & Me oktober 2012 - Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade

Mooi bordje hoor! Hoe vond je de smaak?
 
Vandaag de dino's,....


Gisteren alles verzameld en het vlees in de marinade gedaan.

2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 01 by Bidle, on Flickr


Vandaag in de middag begonnen met de dino's,... huh,.. missen we iets?? Yep,.. slager was blij dat hij kon melden dat er veel vlees aan zat en hij netjes het bot weg gehaald..... hmmm, bedankt! Was een miscommunicatie. Mocht de pret niet drukken en dan maar zonder het bot.

2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 01 by Bidle, on Flickr



2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 03 by Bidle, on Flickr

De marinade die verassend lekker was:

2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 02 by Bidle, on Flickr


Ook nog de aardappelsalade gemaakt en die vonden we verassend lekker. De kappertjes maken er een fris geheel van:

2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 04 by Bidle, on Flickr


In eerste instantie was ik even bang dat het een taai stukje zou zijn, maar dat was niet het geval. Was erg mals en lekker. Had nog even getwijfeld om ze in te pakken, achteraf dus idd niet nodig.

2014-08-23 Dinosaurus ribben met gerookte aardappel salade 05 by Bidle, on Flickr


Wellicht dat ik hem nog eens overdoe, maar vond het niet echt bijzonder. Doe mij mijn buikribjes maar. ;)
 
Ook hier is steven weer langsgeweest vandaag.

Was achteraf allemaal krap met de tijd dus zonder salade en iets kariger met de foto's.

De ingredi?nten (de ananassap niet op foto, zit er wel in uiteraard)



Had nog een stukje runderrib van 400 gram liggen. Daar moest ik het mee doen.

De marinade


In de marinade


Op de Q


Klaar


Was erg lekker van smaak. Gaan we vaker maken.
 
Hier deze ook gemaakt. Was wel aardig vond de marinade niet echt terug in het vlees.
ace0f7721425aef882d952b65597b27c.jpg

0c4afe5d1413bca1538f082a72487121.jpg

0799c0f743f92eb5e778698261d496a3.jpg

4ef8b9746905bdf8b300a701aa3003cd.jpg

824108dab2714cbd19e225e1f2304c4d.jpg

7d5c12d7d1f3e2e1efbf3deec360902f.jpg

883f745632aea480fbbb84fa74baff55.jpg

fdc09226500f45bc5a99fb5e0afa275a.jpg

566139f0b08269b472ef3e4425d34dfd.jpg

8a02e3d91b79bfc3c5d9c6db6c6159c8.jpg

8a60a28f455e7e52d71b740e476e952d.jpg

053c6c5d1b16762afa8cf0ac8789b420.jpg

2b760290df4629e64665c60f2de06dc2.jpg

641712455d21ab6f9162ce4d026c63c6.jpg

0fa5a683219f76924f7e0f497d064217.jpg

9782fe68236f5cf26d83a2d379f6122e.jpg

8acf1d9dbf6930850e2f775339c57d2a.jpg

ef2140d8b5911e3181237a078e7de7c6.jpg
 
Na informeren bij mijn slager heeft hij voor mij een mooi stuk grain fed black angus beef short ribs besteld
74fcc3742931180f8ba5ee83e547e69e.jpg

Deze heb ik een nacht in de marinade gedaan en vanochtend aan het eind van de ochtend op de bastard gelegd
4841da501293a2cef3ebb82af495261d.jpg

a7f66256d141217fe9c3b013a7fac62b.jpg

Na een tijdje ingepakt met alufolie en de temperatuur van het vlees liep gestaag op.
18ddf96d948d61c1e893f8450cc9ab03.jpg

Bij een kerntemperatuur van 92 c eraf gehaald (na een prikker test) en een half uur laten rusten. Daarna in stukken gesneden en opgegeten.
3edecca4bd633d34ea83da8821bac795.jpg

174ad5ea02dca78d83d8f67d22ecea10.jpg


Man man man wat een lekker stuk vlees. Ik weet alleen niet of het de marinade was die het zo lekker maakt, of dat het vlees gewoon heerlijk is. Al met al een geslaagde maaltijd.
Tevens heb ik de aardappelsalade erbij gemaakt (die heb ik trouwens ook eerder al op bij zalm van de steven en me) alleen ben vergeten daarvan foto's te maken
2f026f32369bd5c6b7ab7ff5bbfc1a22.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan