Beef en Steak

Steven & Me - Mei 2012 - Yakitori

We hebben de normale soya saus gebruikt, maar we koken normaal zoutloos of zoutarm ivm de bloeddruk van mijn vriendin.
Dus breng ik normaal de zouthoeveelheid terug van tbs naar ts, alleen was dat met soyasaus in in alletwee de gerechten moeilijk, hier moet ik nog over na denken.

Dus 'te zout'  lag zeker niet aan de gerechten (mijn vriendin vond het eerder te zout als ik) maar meer aan de manier hoe dat we normaal eten.

Greetz dave
 
Bidle zei:
Ziet er heerlijk uit, je bent ook lekker bezig!! :)

:) Heb er nog een paar meer op het programma staan, en de spullen al inmiddels in huis!!  ;)
 
dave79 zei:
We hebben de normale soya saus gebruikt, maar we koken normaal zoutloos of zoutarm ivm de bloeddruk van mijn vriendin.
Dus breng ik normaal de zouthoeveelheid terug van tbs naar ts, alleen was dat met soyasaus in in alletwee de gerechten moeilijk, hier moet ik nog over na denken.

Dus 'te zout'  lag zeker niet aan de gerechten (mijn vriendin vond het eerder te zout als ik) maar meer aan de manier hoe dat we normaal eten.

Greetz dave

Je kunt ook de volgende keer light soysauce gebruiken. Die is minder zout dan de dark soy. Dat light slaat dus niet op kilocalorie?n in dit geval, maar op zoutgehalte.
 
Die ga ik zeker zoeken, thnks voor de tip!!  ;)
 
Vandaag deze ff snel gemaakt. Yum....

12033BBA-F322-4BBB-B4B7-EA60FDD97157_zpsxqcaenhm.jpg


622D3FB6-DCF9-4966-890C-301340AE2FAF_zpsbubmtoep.jpg


06D32D8B-D089-4C91-A898-6D0CBDEACA38_zpsn0xnqqjk.jpg


2F028CBC-FF85-41D1-86C1-6DB92CEDE8D6_zpsoscr9tha.jpg


3C3DDCDC-B5A2-4642-A34D-9843595C3CA7_zps9e3i0htj.jpg


67F5F93B-E57C-48BB-8F60-2DC9A5255627_zps04sqy7sm.jpg


B32A1DDE-C603-43DD-A68E-9842B86FB366_zpsshynekvj.jpg
 
Heb ik op het eind wel even gedaan idd  :)
 
Gisteren mijn eerste Steven & Me gedaan, leuke uitdaging en erg lekker. Deze keer op de BGE wat ik persoonlijk lastig vond, volgende keer dus de WGA erbij halen.

IMG_9513%202_zpsqpva57jh.jpg
 
Vandaag de Yakitori gemaakt op de WGA en als bijgerecht de Sesamnoodles, beide voor herhaling vatbaar :).


IMG_0370.jpg


IMG_0372.jpg


IMG_0374.jpg


IMG_0376.jpg


IMG_0377.jpg
 
En nu nog een Steven & Me maar maken ben nu toch lekker bezig.

Ingredi?nten

250 ml kippenbouillon
200 ml ketjapmanis
50 ml sojasaus kikoman 
125 ml witte wijn
170 ml suiker
1 lente ui gekneusd het wit
1 teen knoflook gekneusd
stukje gember gekneusd
stukje citroenschil
kippenhaasjes
sesamzaadjes geroosterd

ingredi?nten

20180103_155141.jpg


De Tare maar goed dat ik gelezen had van gebruik een hoge pan.

20180103_160352.jpg


De Yakitori met de lenteui

20180103_161923.jpg


Op de BBQ samen met de kippendijen

20180103_182441.jpg


Even door de tare heen halen (kon ik mijn gietijzeren bakje ook mooi gebruiken)

20180103_183247.jpg


Bijna klaar je moet er wel om denken dat hij gauw verbrand met de tare erop

20180103_183554.jpg


Samen met rijst en gewokte groenten en wat sesamzaadjes en ringetjes lenteui erover erg smakelijk en heb de tare in de vriezer gedaan zodat we die nog een keer kunnen gebruiken.

20180103_184631.jpg


op naar de volgende Steven & Me  :)
 
ik had dit recept voorbij zien komen en het leek me erg lekker, dus vandaag weer een steven & me gedaan. Omdat ik recent kippenharten heb leren kennen als vlees leuk het mij leuk deze te gebruiken.
38c4fed59f4225dcd211d8efd491897c.jpg

Ik merkte bij het maken van de tare dat het snel kookte en ook vrij heftig maar hierdoor dikte het wel snel in.
3563c3b012987fe6ea9e2852d6321a7c.jpg


260f90ccd6dc0d42c10070a623b10059.jpg

c8cac54f789178d82d681a9c8af9681c.jpg

6fe631dfc8cff08b2a2f16f90275deec.jpg

a5aec7b2b68569f031013e62b2cdfbcd.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker, staat hier ook weer eens op de planning voor binnenkort. Hoe was het met de hartjes?
 
Het was lekker, de tare saus past er prima bij


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan