Here the results of the the Hague jury....
De ingredi?nten liggen klaar. Ik had dure saffraan uit een Perzische winkel. Geen idee of ik verschil zou proeven, maar ja, je kunt er niet met de pet naar gooien...
De saffraanbotersauce.
Kijk ze nou toch schattig liggen op de WGA in de voortuin. Het was eindelijk een dag "buiteneetweer"...
Op het bord, tesamen met een couscoussalade of tabouleh.
Wat was de uitslag? Ik was bang dat ik een sausje zou missen, maar dat was absoluut niet het geval. De smaak was lekker, het vlees zacht en mals. Zeker voor herhaling vatbaar, en de tabouleh erbij was een zeer goede keus, als zeg ik het zelf.
De saffraan is een verhaal op zich, je hebt best veel nodig voor dit recept, en ik weet niet of je het zou proeven als je goedkopere zou nemen, want de rest van de smaken zijn best een flinke tegenhanger. vooral de citroen proefden we goed terug in het vlees, wat wel een frisse smaak gaf. Ik wil het nog wel eens maken, maar dan met kurkuma, puur om te vergelijken. en dat geeft in ieder geval de beoogde gele kleur.