Beef en Steak

Steven & Me Januari 2014: Longhaas met marchand de vin-saus (wijnhandelaarssaus)

Vandaag ook hier mijn Steven (longhaas) keuze voor Januari 2014 op de Q gehad en ik moet toegeven dat dit uitmuntend smaakte!
Maar gezien de commentaren in dit draadje en eerder op het forum bevestig ik de mening van velen voor mij.
Foto's gemaakt uiteraard, die komen in ieder geval ook over enkele weken in het daartoe bestemde draadje!  :)
 
Hier is die ook net van de Q afgekomen. Heerlijk! Foto's volgen tzt
 
A3aan84 zei:
Hier is die ook net van de Q afgekomen. Heerlijk! Foto's volgen tzt
Goed te horen dat deze "special" overal zo wordt gewaardeerd!  :)
 
Hier mag je de resultaten plaatsen van de Steven & Me van januari 2014 neerzetten.
 
Hier mijn resultaat van dit geweldige stuk vlees:

De ingredi?nten voor de saus samen met een longhaas van een Achterhoeks rund:

jGdGOgO.jpg


Stukje koe op de WGA:

MtnRD7U.jpg


De aardappeltjes op de gasser:

VxlJRnb.jpg


En als het vlees ligt te rusten, courgette op de WGA:

QUcBa0m.jpg


En het bordje:

Ob2SKGO.jpg


En wat vonden we ervan? HEERLIJK! Ik heb de volgende dag meteen weer een longhaas besteld bij de slager....
 
Mijn bijdrage:

Alle componenten verzameld. Mijn slager kon niet onder stoelen of banken steken dat hij longhaas helemaal niks vindt. Nu zijn slagers slagers en niet per s? goede koks ;-)

IMG_4790_zps4863ca74.jpg


Saus in wording:

IMG_4792_zpsa4753f18.jpg


IMG_4793_zps8c42c213.jpg


IMG_4795_zpsb05493ba.jpg


Pastinaak en wortel frieten gesneden:

IMG_4796_zpsf0c5878f.jpg


De hoofdrolspeler, de helft ervan iig:

IMG_4800_zps86576d55.jpg


Op de Q:

IMG_4809_zps7cface9d.jpg


IMG_4811_zps8e0075e5.jpg


8AA7726A-F70D-444F-9DCC-228282E85E7B_zps0plb8rb1.jpg


Bordje opgemaakt:

IMG_4816_zps485d3ecc.jpg


We vonden het allemaal erg lekker. Het vlees heeft een zeer aparte structuur, open maar toch stevig. Heb er een lekkere korst op weten te grillen. En ja er mocht gekauwd worden.
 
Als "keuzeheer" voor het Steven & Me recept van Januari 2014 laat ik hier graag in detail zien hoe in huize RedFox de "longhaas met marchand de vin-saus" op tafel is gekomen!
Alvast bedankt voor het kijken, de "onglet" is een echte aanrader!

alle ingredi?nten bij elkaar
ongletje1.jpg


de longhaas van 900 gram nog gehuld in het vlies
ongletje2.jpg


na de schoonmaak-klus
ongletje4.jpg


mooie structuur, mooie kleur
ongletje5.jpg


een papje van maizena en rode wijn
ongletje6.jpg


sjalotjes, champignon, peterselie, knoflook, bacon
ongletje7.jpg


eventjes mooi bruin bakken van bacon
ongletje8.jpg


de overige ingredi?nten erbij
ongletje9.jpg


en dan de rode wijn en deel peterselie toegevoegd
ongletje10.jpg


inkoken op hoog vuur
ongletje11.jpg


mooi ingedikte....
ongletje13.jpg


nog wat boter erbij en het laatste deel peterselie
ongletje15.jpg


de longhaas 2 x 4 minuten op direct vuur van de OTP57
longhaasopOTP57.jpg


even stukje testen op smaak en garing
longhaasnetvanOTP57.jpg


en dan snijden
longhaasopschaalzondersaus.jpg


de ingedikte saus over de longhaas
longhaasopschaalmetsaus.jpg


aardappeltjes gebakken
ongletje17.jpg


en ook aan de vitamientjes gedacht
ongletje18.jpg


en de volgende dag genoot kleinzoon Lars nog van de "leftovers"
ongletje19.jpg






 
en dan niet eens ons uitnodigen! smaakt nog lekkerder als je het met ons kunt delen ;)
 
Hier mijn bijdrage voor deze maand;

De longhaas

DSC03263_zps013e05f6.jpg


DSC03264_zpsff5425c7.jpg


Na het een en ander snijwerk ( ik vond het geen gemakkelijke klus ) was dit over

DSC03265_zpscb91932d.jpg


DSC03267_zpsf3083c71.jpg


En dan maar beginnen

DSC03279_zps0ad25a0d.jpg


DSC03280_zpsaa54bfcc.jpg


DSC03281_zps878a14ce.jpg


DSC03286_zpsfed765c6.jpg


DSC03287_zpsdb1a2493.jpg


DSC03285_zpsb9e0f078.jpg


DSC03303_zps35b4872e.jpg


Wat wij ervan vonden??  Heerlijk!!!
Ik heb wel een schepje suiker aan de saus toegevoegd want hij was iets zurig.
Kan natuurlijk ook aan de wijn hebben gelegen!
Al met al een heerlijke maaltijd en de longhaas zal hier nog vaak over de vloer komen!!

Greetz Marco
 
Had ik ook gedaan MarBQ, met de suiker. Normaal gesproken wordt de wijn iets zoeter door het inkoken zou je zeggen....... :-/
 
Bij deze mijn bescheiden bijdrage

De ingredi?nten
IMG_39651_zps8694d687.jpg


De basis
IMG_39601_zps5c69938e.jpg


Op de Q
IMG_39621_zps94235822.jpg


Opgemaakt en op gemaakt :D
IMG_39631_zpsf4ed757d.jpg


En een detailfoto
IMG_39641_zps684a9e0a.jpg


Thanks for watching
 
M'n eerste steven & me:

Eerst een bouillon op gezet
Foto-MKDFJTM7-D.jpg

Ingredi?nten:
Foto-NLKISQDH-D.jpg

Foto-ATE3IUYR-D.jpg

Bereiding:
Foto-GE3D6LY3-D.jpg

Foto-D4334BPP-D.jpg

Het resultaat met puree en groene:
Foto-ZOSW6D3C-D.jpg

Foto-KGTX7KDD-D.jpg


Ik heb de saus wel gezeefd. We waren allen aangenaam verrast door de smaak en structuur van het vlees en hij komt snel weer langs.




 
De longhaas:
IMG_5670_zps7c6e83dd.jpg


Na schoonmaken 4 mooie stukken van gesneden. E?n van de stukken in deze sessie klaar gemaakt, andere drie zijn hier http://www.bbqgenootschap.nl/forum/high-fast/restje-longhaas/ te zien.

De ingredi?nten voor de saus:
IMG_5673_zps67fb30ce.jpg


Op de Q:
IMG_5678_zps2c1f842e.jpg


Zo kwam ie van de Q:
IMG_5683_zps607bf045.jpg

IMG_5685_zps44d38e2f.jpg


Op het bordje, saus was iets te dun maar het smaakte geweldig:
IMG_5686_zps3c2ef878.jpg
 
Vandaag met het onstuimige weer een Steven & Me #5 op het menu.
Het vlees bij de slager gehaald en deze was 600gr.


IMG_2370.JPG

De ingredienten voor het recept.


IMG_2372.JPG

De saus een dag eerder gemaakt m.u.z. van de laatste stap.

IMG_2373.JPG

IMG_2374.JPG

Het vlees ziet er mooi uit en wat stevige stukken eruit gesneden.

IMG_2376.JPG

Door het ruige weer aan de kust kregen we de starter niet goed aan. Daarom hulp gevonden in mijn visbakhoek. Hierna de starter op de tocht de rest van het werk laten doen.
Deze manier gaan we onthouden :)

IMG_2378.JPG

Het vlees is bijna klaar

IMG_2381.JPG

Aangesneden op het bord met de saus erover.

Heerlijke combinatie, de overige wijn erbij gedronken.
De longhaas met de wijnsaus gaan we zeker vaker maken!

 
Ziet er goed uit man! Waar had je h'm vandaan? Bij Bert?
 
Net als die van jou bij Bert ja Adriaan
 
Vandaag de Longhaas op het menu.
Na het lezen van dit gerecht was ik gelijk enthousiast. Toch duurde het even voordat ik het vlees in huis had gehaald.
Ik heb slechte ervaringen met het last minute maken van saus die moet inkoken :-S. Dus vanochtend al lekker begonnen.
Alle ingredienten gesneden en samengevoegd. Het inkoken duurde inderdaad langer dan 15 minuten, ik had dus een goede keus gemaakt.

De bbq was al mooi op temperatuur omdat ik vanmiddag een Tarte Tatin had gemaakt. Het was dus wachten tot de salade en aardappels uit de oven klaar waren voordat ik het vlees kort op de BBQ kon leggen.
In de tussentijd ook de rodewijnsaus verwarmd en de laatste ingredienten toegevoegd.

Omdat het zo lekker smaakte bijna vergeten een foto te maken van het vlees op de Q, omdat het dikste stuk toch nog ff een half minuutje meer nodig had kon ik de foto alsnog maken  :blush:

Hieronder de foto`s













Geert, bedankt voor dit mooie recept!
 
Chef Martin zei:
Vandaag de Longhaas op het menu.
Geert, bedankt voor dit mooie recept!
Mooie repo hoor Martin!
Het lijkt op een van de foto's of je de zeen er niet hebt uitgesneden? Of is dat gezichtsbedrog?
Verder is het ongetwijfeld zeker lekker geweest, ik heb er inmiddels weer een paar liggen, want dit is wel een special  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan