Beef en Steak

Steven & Me - Augustus 2013: Sint Jacobsschelpen in bacon

Zou dat niet door de uitermate teleurstellende kwaliteit van de J.P. Chenet komen..........
 
Al een paar weken geleden gemaakt maar nog geen tijd gehad om het resultaat te plaatsen.
831f6ebb9312ced6d59ba5f881c5beca.jpg

2bcf8fa1f371a166d8fddc8519f6067a.jpg


De coquilles volgens recept in bacon gerold en op de primo
6c7ae954627b63b018da7dbb64e34a6c.jpg

8ba88383e13a25735bb2559058f2b1e4.jpg


En het eindresultaat
e0113ad3efe98c2a00e5a43ccf9c5f9c.jpg


Simpel doch heerlijk recept en makkelijk klaar te maken. Uitstekend als Borrelhapje bij goed glas wijn (Sancerre) of als voorgerecht.

Wederom dank voor de suggestie
 
Ik had vanmiddag een inhaalmiddag, dus deze bijdrage hebben we als lunch gehad...

20160605-IMG_2120.jpg


20160605-IMG_2121.jpg


20160605-IMG_2125.jpg


20160605-IMG_2126.jpg


20160605-IMG_2130.jpg


En wat vonden we ervan. Nou tja ik ben geen onderwaterbeessiesliefhebber, dus niet heel fantastisch, 2 sterren dan maar...
 
Na het lezen van een aantal verslagen was me 1 ding duidelijk. De combi Coquilles met spek is heerlijk, maar om ze samen op de BBQ klaar te maken is wat lastig. Voordat de spel/bacon knapperig is, dan zijn de zeevruchten niet meer te eten. Ik vind coquilles namelijk het lekkerst als ze nog net een beetje "glazig" zijn. Tijdens de voorbereiding kwam ik op het idee om alvast spekrolletje te maken en die daarna te vullen met de coquille. Helaas heb ik maar 1 kookring die qua formaat in de buurt van de coquille kwam. Ring voorzien strook bakpapier en vervolgens spek er omheen. Circa 10 minuten op de q en dan van de ring zien te krijgen. Uiteindelijk lukte dat door het spek door te snijden, later bleek dat ook handig om het spek om de coquilles heen te vormen. Ook nog wat spek uitgebakken en dat verkruimeld. Coquilles aan 1 kant ingesneden met ruitjes patroon, zeevruchten eerst heel kort gebakken en daarna nog even "gerookt" op cedarhouten plank. Bordjes opgemaakt en voorzien van zwart zout (Hawa? zout). Deze Steven zal nog vaker voorbij komen


Het eind resultat


De basis spelers


Proefje met 2 soorten spek rolletjes, rol zonder kookring voldeed niet  (zakte in)


1 klaar, nog 4 te gaan


Coquilles ingesneden en daarna max 15 min (ivm limoen sap) in de marinade gelegd


Coquilles op zeer hete vuur even kort bakken


Na het bakken nog even op hete cedarhouten plank paar minuten doorgaren


Bordjes opmaken


We vonden het weer heerlijk, volgende keer alleen nog wat meer coquilles kopen, deze gaan we ook vaker maken

 
Terug
Bovenaan Onderaan