- Berichten
- 717
De afgelopen periode (ongeveer een jaar :blush: heb ik wel veel de BBQ aan gehad. Helaas door allerlei slechte excuses geen Steven&Me gerechten meer gemaakt.
En daar moest weer eens verandering in komen. Dus om een leuke comback te maken dit weekend direct maar 3 gerechten gemaakt.
De "Dacho" spiezen waren de eerste.
Dit is een ideaal gerecht om te maken op een dag als vrijdag. Op tijd uit het werk, dus even naar de slager. Maar geen urenlange keukensessies om het vlees te marineren.
De ingredienten allemaal verzameld en de maizena mix gemaakt. Iets minder paprikapoeder gebruikt, omdat ik de pittige variant in huis had ipv de zoete.
Verder mooi de receptuur aangehouden.
Ik had een mooi stuk varken gekocht en de spiezen met ui en bacon waren snel gemaakt.
Voordat ik begon was ik wat verrast. Totaal geen kruiden oid op het vlees. Hoe krijgen we dan een lekker smaakje?
Lekker op direct vuur en nadat het vlees op 75% van z`n temperatuur was het geheel door de bak met het maizena mengsel gerold.
Het bleef iets minder goed plakken dan ik had gehoopt, en ik meer last als voordeel van de spiezen, maar uiteindelijk toch een acceptabele laag gecreeerd.
De spiezen nog even terug op de BBQ en het eindresultaat mocht er zijn. Een heerlijk knapperig en zeer smaakvol stuk vlees. De verrassing van eht wegblijven van kruiden vooraf maakte plaats voor verrassing over de heerlijke smaak!!!
Bedankt voor het delen van dit recept.
Ik weet nu weer waarom ik Steven&Me zo leuk vindt!
Geniet nog even van de foto`s
En daar moest weer eens verandering in komen. Dus om een leuke comback te maken dit weekend direct maar 3 gerechten gemaakt.
De "Dacho" spiezen waren de eerste.
Dit is een ideaal gerecht om te maken op een dag als vrijdag. Op tijd uit het werk, dus even naar de slager. Maar geen urenlange keukensessies om het vlees te marineren.
De ingredienten allemaal verzameld en de maizena mix gemaakt. Iets minder paprikapoeder gebruikt, omdat ik de pittige variant in huis had ipv de zoete.
Verder mooi de receptuur aangehouden.
Ik had een mooi stuk varken gekocht en de spiezen met ui en bacon waren snel gemaakt.
Voordat ik begon was ik wat verrast. Totaal geen kruiden oid op het vlees. Hoe krijgen we dan een lekker smaakje?
Lekker op direct vuur en nadat het vlees op 75% van z`n temperatuur was het geheel door de bak met het maizena mengsel gerold.
Het bleef iets minder goed plakken dan ik had gehoopt, en ik meer last als voordeel van de spiezen, maar uiteindelijk toch een acceptabele laag gecreeerd.
De spiezen nog even terug op de BBQ en het eindresultaat mocht er zijn. Een heerlijk knapperig en zeer smaakvol stuk vlees. De verrassing van eht wegblijven van kruiden vooraf maakte plaats voor verrassing over de heerlijke smaak!!!
Bedankt voor het delen van dit recept.
Ik weet nu weer waarom ik Steven&Me zo leuk vindt!
Geniet nog even van de foto`s