Beef en Steak

Steven & Me April 2015 ?Dacho? Spiesen

Zojuist gemaakt, waren lekker.
Nu wachten tot het "resultaten" topic geopend is en dan kan ik het bewijzen met de foto's ;-)
 
Hier ook... spannend!
 
Beste BBQ-vrienden,

De maand april is weer voorbij en dat betekent dat we de resultaten van de Streven & Me van Falcon mogen tonen... 'Dacho' Spiezen!

Hieronder mijn creatie... extra spannend omdat een plaatje in het boek van Steven miste... ik maakte er een soort Sita Stik van:



Maar laten we bij het begin beginnen:



Ik gebruikte PAN maismeel in plaats van de vertaalde gele maizena...

Ik hou van orde en netheid:  =))





Ik besloot de Turkse Yoghurt lekker te spiken met paprikapoeder, peper en zout, cayenne en frisse citroenrasp:



Zo gingen ze erop:



Tja spek en ui, da's altijd raak natuurlijk... maar wel rookgordijnen naar de buren zeg:



Dat is oldskool grillen en daar ben i eigenlijk niet meer zo van... het hele huizenblok geniet dan mee van de rooksignalen... niet fijn!

Maar lekker ging het wel!





Na het pederen met paprikamix en het besprenkelen met olie, nog een extra poedercoating aangebracht... heerlijk!



En van die pittigere yoghurt variatie had ik ook geen spijt!

Ben benieuwd of deze lijkt op die van jullie en dus die van Steven evenaart... spannend!
 
Mooie foto serie Sander!
 
Falcon zei:
Mooie foto serie Sander!

Dank je voor de voorzet Falcon, dit had ik (zonder plaatje!) nooit zelf uitgekozen... was heerlijk!

Hoe heb jij hem gemaakt?  :-/
 
Ik heb het recept van steven aangehouden voor het poedermengseltje. Ik was erg benieuwd wat het effect zou zijn, maar dat viel alles behalve tegen. Ik vond de smaak heerlijk en de knapperige bite die het gaf was een aangename verassing. De zure room vond ik er ook goed bij passen. Ik vindt het een toprecept wat ik ik de toekomst zeker vaker ga maken.




 
Afgelopen maandag, Komingsdag, was het tijd voor de Steven en Me van deze maand. Dacho spiesen.

796a57d194ca1085cd31d1c06ac0d196.jpg


De groepsfoto. De oplettende kijker ziet hier paprika liggen. Deze heb ik niet gebruikt, maar ik was naar de winkel zonder winkelbriefje en kon me iets herinneren van paprika. Was dus paprikapoeder en dat heb ik altijd voldoende op voorraad. Vond het zielig voor hem zodat hij toch nog even op de foto mocht.

8dcf7bf69c7149c1745d066c72a0fbe6.jpg


6473a9fc036189a17af238e7eaa52a53.jpg


a0ee45b45bc11a3b5fc4cf895ce3cfa1.jpg


c438cd6e68e26e7e36c093deb6749440.jpg


Ik heb hem geserveerd met tagliatelle met courgette en tomatensaus dus niet met yoghurt of mascarpone enz. Daar is mijn vrouw niet zo'n liefhebber van.
Helaas is de foto een beetje onscherp, volgende keer wat beter opletten.
 
Om niet te ver achter te raken, vandaag gemaakt...

De groepsfoto:


Gekozen voor grof ma?smeel, even met de foodprocessor fijner gemalen

Voor erbij, Armeens stokbrood uit Planet BBQ blz 96-97


De mise en place; WGA heet voor het vlees, brood mag op de gasser:


halverwege:


En zoals Sander al zei, spek en ui boven direct vuur = rook....


Brood kleurt ook (bijna te) mooi:


De coating:




En het bordje, excuse me for the black spots...


En wat vonden we er van?
Lekker, verrast door de coating! De volgende keer iets minder zout op de spiezen, door de zoute bacon was het nu soms net te zout.

Kijk alweer uit naar de volgende...

 
Hmmm, besef me nu dat Steven deze maand weer niet op bezoek is geweest bij ons :(
Maar deze foto's zijn misschien toch de reden om Steven achteraf maar weer eens uit te nodigen :D
 
ReneR zei:
Hmmm, besef me nu dat Steven deze maand weer niet op bezoek is geweest bij ons :(
Maar deze foto's zijn misschien toch de reden om Steven achteraf maar weer eens uit te nodigen :D
Je loopt er maar 30 achter Rene... ;)
 
Ceriel zei:
ReneR zei:
Hmmm, besef me nu dat Steven deze maand weer niet op bezoek is geweest bij ons :(
Maar deze foto's zijn misschien toch de reden om Steven achteraf maar weer eens uit te nodigen :D
Je loopt er maar 30 achter Rene... ;)
30 maar?
Owww, dan valt het nog best mee
=))
 
Haha ziet allemaal weer top uit. Moet Steven R maar weer eens uitnodigen
 
Vandaag is Steve langs geweest.

Groepies

709503E7-16E3-49A0-B259-7C6E0E5319DD_zpsweg49wow.jpg


Maismeel had ik nog liggen

6E2B34B3-5DEB-40E7-91C5-ABC71B167A43_zpstavbwt2a.jpg


Spiesen geregen

C7366D8F-035D-4614-865F-769B52E0B922_zpsdo4xxk88.jpg


Op de Q. Achter liggen geroosterde piepers.

72984BF4-BF08-4FEB-B6DA-A1B74BDEF71A_zpstpwp9mmd.jpg


F9014CBA-5452-4228-86CA-F1B68E8848F7_zpsvwmo8wbp.jpg


524AD9B2-2FE9-44EA-8BDF-DCAE822B1EDB_zpsla7jvzmc.jpg


Was in tegenstelling tot de verwachting best lekker, of zou dat door de Bacon komen?
 
Het begin van het Pinksterweekend gestart met deze Steven.Het is het rokerig begin van een mooi BBQ weekend.
De schouder karbonades, bacon en ui worden om en om op de spiezen gezet.
IMG_3357.JPG

IMG_3358.JPG

De tamtam staan aan, gelukkig staat de wind de goede kant op.
IMG_3359.JPG

IMG_3360.JPG

Het mengsel van maizena, paprika en zout op de spiezen
IMG_3362.JPG

De black-spots zijn aanwezig :( gelukkig geen nare smaak aan het geheel gegeven.
IMG_3363.JPG

Het totaal gegeten met aardappelen en zure room. De smaken waren lekker, maar de rook maakt het niet makkelijker erop om je buren happy te houden
 
Wacht maar tot je Steven mei 2015 gaat maken...., kijk eerst even of deuren en ramen gesloten zijn en of er geen was buiten hangt!
 
Ja heb ik ook dit weekend gemaakt. Gigantische rookpluim. 
 
Eindelijk weer eens even posten,... :)


Was wel benieuwd naar deze, maar vermoede wel dat het een mooi zooitje zou worden.


Alles eerst weer verzamelen:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 01 by Bidle Lt, on Flickr


2014-04-19 Serbian Dacho skewers 02 by Bidle Lt, on Flickr


Dan de boel prepareren:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 03 by Bidle Lt, on Flickr


2014-04-19 Serbian Dacho skewers 04 by Bidle Lt, on Flickr


En het echte werk kan beginnen:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 05 by Bidle Lt, on Flickr


2014-04-19 Serbian Dacho skewers 06 by Bidle Lt, on Flickr


En daar gaan we,.... flink met de poeder in de weer:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 07 by Bidle Lt, on Flickr


Dat begint er al goed uit te zien:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 08 by Bidle Lt, on Flickr


En opdienen maar en lekker eten:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 09 by Bidle Lt, on Flickr

De verplichte close-up:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 10 by Bidle Lt, on Flickr




De zooi in de bbq was snel verholpen,.. gewoon even flink laten door gaan:

2014-04-19 Serbian Dacho skewers 11 by Bidle Lt, on Flickr



Al met al geslaagd, maar denk niet dat het vaker voorbij gaat komen hier!
 
Terug
Bovenaan Onderaan