BasBQ
Beef en Steak

Standing pork roast ribs

JohnK

Vuurmaker
Berichten
62
Zoals beloofd (Ewald), een paar foto's...

Roast klaar om de brine in te gaan met bourbon, tijm en appelsap.
ddFIWNG.jpg


Maat's 57 'er opgestookt tot 'at and around' 225 Fahrernheit en zodra hij stabiel liep, kon de roast er op. Wat appelhout erbij voor flavour sake en dan snel de deksel dicht.
HX1ADKr.jpg


Na ruim 2 uur toch even spieken...
RB8QfOz.jpg


Bij bijna 3 uur, tikte de roast de 57 graden aan... dus tijd voor de folie en na 20 minuten kwam hij er zo onderuit....
XfsA5lF.jpg


Aansnijden dus...Foto laat (helaas) niet hoe 'moist' dit stukje vlees is gebleven; avontuur 'brine'  geslaagd (thnx for the feedback, Ewald)
IcOBEmn.jpg


Geen kookschrift waardige foto, maar qua smaak zeker ;) (hie rmet Griekse aardappelen en gestoofde venkel)
FsfyqWb.jpg

 
ziet er heerlijk mals uit
 
Lust ik wel
 
DAMN, that looks guuuud!!

images


Mooie sessie, wat was je uiteindelijke kerntemp, vlak voor aansnijden?
 
Ehhh... geen idee  :|  Met 56 graden hebben hem nog even over de Yakatori grill gerold (want tijdens het wachten is het lekker om even iets te snacken en die was dus nog snoei heet) en na 20 minuten in de folie aangesneden. De temperatuur heb ik niet meer gemeten, want het volk had honger ;)
 
Lekker hoor, mooi bordje!
 
Heerlijk zeg... wil je delen hoe de pekel precies was en welke tijden je hebt aangehouden daarvoor?
 
Lekker!

 
Terug
Bovenaan Onderaan