- Berichten
- 49
St. Louis style ribs 3-2-1 met n kick.
Omdat ik zoete ribbetjes lekker vind, maar dat het ook wel n beetje n pitje mag hebben geprobeerd om een sparerib te maken zoals ik vaker doe, maar dan met n kick.
N mooie St. Louis style sparerib gekocht en die was vandaag aan de beurt.
I.v.m. Met mijn slechte handfunctie heb ik allerlei manieren geprobeerd om het vlies van de ribs af te krijgen,
Maar voor mij werkt n aanzetstaal het best. Goede grip en n hefboom om het vlies te liften. Dan n Tork papiertje om grip te krijgen.
De beef- met de spareribkruiden gemengd en Tranquilizer hotsauce van Raijmakers gebruikt als plaklaag (the kick)
Barbecue indirect ingericht voor 120graden en de Rib erop.
Tot over 2,5 uur.
Na ruim 2,5 uur zag het er mooi uit.
Met boter en suiker ingepakt.
En wat Agavesiroop natuurlijk.
Nu nog n uurtje of wat ingepakt terug op de Barbecue.
Na ruim n uur van de barbecue. Helaas brak het rack bij het uitpakken, maar mn moeder zei altijd je kunt het toch niet héél opeten.
Aflakken met barbecuesaus en cola
Nog n kwartier en dan lekker eten.
De ribs waren mooi gaar.
De botjes kwamen er schoon uit.
Mooie rookring en super van smaak.
Iets minder zoet dan anders en de kick zoals ik die bedoeld had was zeker aanwezig en geslaagd.
Omdat ik zoete ribbetjes lekker vind, maar dat het ook wel n beetje n pitje mag hebben geprobeerd om een sparerib te maken zoals ik vaker doe, maar dan met n kick.
N mooie St. Louis style sparerib gekocht en die was vandaag aan de beurt.
I.v.m. Met mijn slechte handfunctie heb ik allerlei manieren geprobeerd om het vlies van de ribs af te krijgen,
Maar voor mij werkt n aanzetstaal het best. Goede grip en n hefboom om het vlies te liften. Dan n Tork papiertje om grip te krijgen.
De beef- met de spareribkruiden gemengd en Tranquilizer hotsauce van Raijmakers gebruikt als plaklaag (the kick)
Barbecue indirect ingericht voor 120graden en de Rib erop.
Tot over 2,5 uur.
Na ruim 2,5 uur zag het er mooi uit.
Met boter en suiker ingepakt.
En wat Agavesiroop natuurlijk.
Nu nog n uurtje of wat ingepakt terug op de Barbecue.
Na ruim n uur van de barbecue. Helaas brak het rack bij het uitpakken, maar mn moeder zei altijd je kunt het toch niet héél opeten.
Aflakken met barbecuesaus en cola
Nog n kwartier en dan lekker eten.
De ribs waren mooi gaar.
De botjes kwamen er schoon uit.
Mooie rookring en super van smaak.
Iets minder zoet dan anders en de kick zoals ik die bedoeld had was zeker aanwezig en geslaagd.