BasBQ
Beef en Steak

St. Louis Pork Steaks

 

Michel_D

Pitmaster
Berichten
510
Schouder karbonades in donker bier / bbq saus in de maak in de skillet.

645732c56f0d55b0e37e0ca598fc684f.jpg


20850ac678cc53e455cd4e63ad06f360.jpg
 
En het eindresultaat. Eerste keer dat ik dit maak en met een woord: geweldig.
Gaan we vaker doen.

a13dbd41616ddfb60f556d923e4c7ab7.jpg
 
Volgens recept van Noskos.

Bier: heineken donker bier
Bbq saus: Baby Ray’s Sweet ‘n Spicey
Rub: Gaar - Verkesvrief
Extra: flinke eetlepel appel stroop

Karbonades in mosterd en rub
Beide kanten bruin gegrild direct boven de kolen
Saus op fornuis aan de kook gebracht
Vlees en saus in de skillet en afgedekt met folie
Een uur garen op ca 180 graden
Vlees omgedraaid en nog een half uur garen
Vlees droog gegrild en karamelliseren saus
Saus kwartier laten indikken

Gegeten met gekookte aardappelen en een tomaten paprika salade.
 
Ziet er zeer smakelijk uit. Nog een heerlijk donker biertje erbij opengetrokken?
 
Dit blijft een mooi gerecht. Altijd lekker, zeker met frietjes.
Was het vlees voldoende mals gesudderd ?
En dan lekker nagenieten met een Chimay, niets mis mee.
 
Dit blijft een mooi gerecht. Altijd lekker, zeker met frietjes.
Was het vlees voldoende mals gesudderd ?
En dan lekker nagenieten met een Chimay, niets mis mee.

Vlees viel zo uit elkaar.
 
Dit is smullen geblazen. Ik moet ook een skillet😀
 
Dat ziet er lekker uit! Fijne plaatjes :D

Waren het de standaard dikte karbonades of waren ze dikker dan normaal ?
 
Dat ziet er lekker uit! Fijne plaatjes :D

Waren het de standaard dikte karbonades of waren ze dikker dan normaal ?

Het was de standaard dikte.
 
Heerlijk!
 
En nog een kort filmpje als de liggen te pruttelen

 
Dit ziet er afschuwelijk lekker uit zeg! Die komt op mijn (inmiddels niet meer zo) short list.
 
Ja ik hou niet zo van foodpairing met bier. Liever apart genieten van de smaken.
 
Hier zijn de St Louis steaks ook goed in de smaak gevallen en ook ik ben van mening dat, wil je écht genieten van je bier, je dat zonder eten erbij doet.
 
Hier zijn de St Louis steaks ook goed in de smaak gevallen en ook ik ben van mening dat, wil je écht genieten van je bier, je dat zonder eten erbij doet.
Daar ben ik het toch niet helemaal mee eens.
Vorig jaar heb ik met kerst uiensoep gemaakt in de Dutch oven. (Heftige soep, de hele dag mee bezig geweest)
Hier heb ik toen een kasteel donker bij geserveerd.
dit was echt fantastisch, zo vonden ook de andere mee-eters, waarvan er een paar geen bierdrinkers zijn.

Ik ben echt van mening dat als hier over nagedacht is de gerechten elkaar naar een hoger niveau tillen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan