BasBQ
Beef en Steak

St Louis cut spareribs

 
 
 

Ghost

Gemarineerd
Berichten
1.201
Vandaag een mooi stuk vlees gekregen.
Zijn st Louis cut spareribs.
Nu heb ik al dikwijls spareribs gemaakt, meestal rond de 1 kg per rack.
Nu is dit stuk st Louis ribs 2,850 kg.
Zal de standaard 321 methode ook lukken met dit stuk?
Is zeker 4 CM dik.
 
Ik denk dat 3-2-1 zeker moet lukken.

En anders prik je bij 2 net zolang tot hij zo zacht is als je hem zelf wil.
 
Ik had laatst ook een paar van deze giganten.. Die heb ik met de SPG van @NasQ gerubt. (Die vind ik echt belachelijk lekker). daarna drie uurtjes rook. Ingepakt met roomboter voor twee uurtjes. En toen nog even laten 'opdrogen'
Waanzinnig!
 
Vandaag een mooi stuk vlees gekregen.
Zijn st Louis cut spareribs.
Nu heb ik al dikwijls spareribs gemaakt, meestal rond de 1 kg per rack.
Nu is dit stuk st Louis ribs 2,850 kg.
Zal de standaard 321 methode ook lukken met dit stuk?
Is zeker 4 CM dik.
321 zeker nemen als uitgangspunt. En wat zzzjon zegt, af en toe prikken om te voelen of tie al naar je zin Is
 
Heb ze ook eens gemaakt en de 3-2-1 kan je dan letterlijk nemen qua timing.
 
Bedankt allen voor de tips.
321 ga ik doen en prikken.
Maakt nog een verslag van de bereiding.
 
2.8kg dat zijn tenminste nog eens formaat strengen :D Wat zzzjon al aangaf prikken met een sateprikker/thermapen zou ik als leidend aanhouden, bepaal je zelf hoeveel bite je wilt hebben
 
Laatst bewerkt:
Heb ze net uit vriezer genomen.
Morgen ga ik ze in een pekel steken tot woensdag.
2% nitrietzout en 1% rietsuiker.
Dan woensdag nog rubben met eigen mix zonder zout.
 
Eerder geschreven woensdag klaarmaken, is dus donderdag geworden.
Vanmiddag de rib gekruid met Nosmo's secret rub, een aanrader en recept is te vinden op dit forum.
(Bedankt voor het delen.)
Uurtje later in de Q aan 110 grC.
Na 3 uur ingepakt met boter, agave siroop en bruine suiker.
2 uur ingepakt gehouden.
Daarna eerst wat opdrogen en dan 2 keer gelakt met BBQ saus volgens een Weber recept.
Dus alles samen toch 6 uur in de Q gelegen.
Zijn echt lekker geworden, niet fall of the bone, maar toch mooi gaar met een zachte bite. De bark is wel deels verloren gegaan tijdens het garen in de folie, wellicht omdat er wat meer vet uit het vlees kwam.
Dit doe ik zeker opnieuw.
Het stuk wat ik nu had is eten genoeg voor 6 grote eters😀

IMG_20231130_171030.jpg


IMG_20231130_170556.jpg


IMG_20231130_105323.jpg


IMG_20231130_105317.jpg


IMG_20231130_104245.jpg
 
Dat lijkt wel een half varken zo groot.

Ziet er goed uit, had je deze zo bij de slager besteld of elders?
 
Ik heb het stuk gekregen van vrienden die hier al eens komen proeven van BBQ gerechten.
Ze hebben het gekocht bij Van Zon, slagerij Carmans.
Ik ga ze zeker bij mijn vaste slager zo bestellen in de toekomst.
 
Dat zijn forse ribben! Een beetje bite vind ik juist wel lekker. Ze zien er prima uit.
 
Wat een joekel! Lekker zeg.
 
Klopt, zeer veel vlees aan het beentje.
2 botjes per persoon is voldoende.
 
Terug
Bovenaan Onderaan