BasBQ
Beef en Steak

Spies Vietnamees buikspek

 
 
 

RookEnVuur

Vuurmaker
Berichten
59
Vandaag de tijd om de BBQ een paar iur aan te zetten. Bij de slagen een kilo buikspek gehaald, gesneden, gerubd en gespiesd, Q op 125 graden en gaan…

1F7ED6CE-090B-43BB-9D39-157739CF2C2E.jpeg

Na 2 uur aflakken met ketjap-chilisaus mix
E23A8AC1-B45D-43FB-986F-AD9E002A009D.jpeg

Nog wat verse erwten erbij (o zo lekker, niks vergeleken met blik!)
37648ECA-228A-4ACB-B7DF-CF73C3B53672.jpeg


Na een uurtje of 3 alles eraf gehaald, Noodels erbij, sesamzaad en pepertjes.
12BFE833-71CA-4629-A6FB-34D799911220.jpeg


7A7B3CE9-35AC-43D1-8F09-A59F33B5AB23.jpeg

Lekkerste buikspek die ik ooit gegeten heb in ieder geval!
7ECA6198-AFFB-46F1-82C7-946D07D75FE3.jpeg
 
Dat ziet er nog eens uit als een lekker maaltje. Mag je zo doorschuiven.
 
De rub was een variant van de piggy mix uit Smokey Goodness zonder chilipepers ivm meeetend kind.
- suiker
- zout
- smoked paprika
- venkelzaad
- mosterdzaad
- tijm
- peper
- uienpoeder
- knoflookpoeser
- basilicom
 
Mooi gerechtje! Hoe was de buikspek qua cuisson ?
 
Terug
Bovenaan Onderaan