BasBQ
Beef en Steak

Spekstuk met snake van ecobrasa

bassiebs

Sprokkelaar
 
Berichten
44
Vandaag is het droog en dat is goed nieuws!
Ik had al een tijdje een spekstuk in de vriezer liggen van de Vomar.

Goede tijd om ook voor de eerste keer een snake uit te proberen met de ecobrasa blokjes.

Het vlees blijkt een lange dunne flap te zijn, dus ik leg hem dubbelgevouwen op de Q. Wel natuurlijk het vet even ingesneden (dat zit alleen aan de bovenzijde).

IMG_20211114_134322.jpg


Voor de eerste keer een snake-je gemaakt (hoeft maar 2 uur) en de eerste blokjes uit de firestarter erbij.
IMG_20211114_151312.jpg


Daarna de diffuser en het rek erop. Thermometer erin en fingers crossed.
IMG_20211114_152227.jpg


Man.. Hij blijft steken op 90 graden. Ik realiseer me dat ik veel te laat begonnen ben. Wat een noobie mistakes haha.
Ik heb wat extra blokjes aangemaakt en de snake nu ook van de andere kant aangestoken. De temp is nu 120 graden. Weer net iets te hoog. Nu maar een beetje spelen met schuiven. Bovenste open, onderste voor de helft dicht. :oops:

Toch gelukt!
Man wat duurde dat lang. Uit eindelijk 4 uur bezig geweest en de kindjes maar alvast wat anders voor geschoteld. Hij zag er wel nog wat pipsjes uit, dus heb hem nog even een korstje gegeven in de pan.

IMG_20211114_192134.jpg
IMG_20211114_191738.jpg


Uiteindelijk op een sesam broodje met bbq-saus en ingelegde komkommer.
IMG_20211114_192749.jpg



Update vandaag: Besloten om er reepjes van de snijden en die nog een keer te bakken. Man dat was pas echt genieten!!!! Toch nog geslaagd :D
IMG_20211115_121909.jpg
 
Laatst bewerkt:

Bramster

Pitmaster
 
 
Berichten
741
Vandaag is het droog en dat is goed nieuws!
Ik had al een tijdje een spekstuk in de vriezer liggen van de Vomar.

Goede tijd om ook voor de eerste keer een snake uit te proberen met de ecobrasa blokjes.

Het vlees blijkt een lange dunne flap te zijn, dus ik leg hem dubbelgevouwen op de Q. Wel natuurlijk het vet even ingesneden (dat zit alleen aan de bovenzijde).

Bekijk bijlage 31230

Voor de eerste keer een snake-je gemaakt (hoeft maar 2 uur) en de eerste blokjes uit de firestarter erbij.
Bekijk bijlage 31231

Daarna de diffuser en het rek erop. Thermometer erin en fingers crossed.
Bekijk bijlage 31232

Man.. Hij blijft steken op 90 graden. Ik realiseer me dat ik veel te laat begonnen ben. Wat een noobie mistakes haha.
Ik heb wat extra blokjes aangemaakt en de snake nu ook van de andere kant aangestoken. De temp is nu 120 graden. Weer net iets te hoog. Nu maar een beetje spelen met schuiven. Bovenste open, onderste voor de helft dicht. :oops:
Ja heb je een update voor ons? Is het uiteindelijk wel gelukt?
 

Bramster

Pitmaster
 
 
Berichten
741
Nou het duurde nog wat langer, maar het resultaat was heerlijk (vooral die van vandaag nadat ik de reepjes opgebakken had) :)
Kijk dat ziet er lekker uit! Uiteindelijk goed gelukt 😁
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
16.664
Oh heerlijk op en broodje, heb gelijk trek.
 

bassiebs

Sprokkelaar
 
Berichten
44
Ja toch voor herhaling vatbaar. Maar hoe moet die temp nou omhoog?
Dubbelsteensblokken ipv 1,5 nu? Of nog meer initieel aansteken? 🧐
 
Bovenaan Onderaan