BasBQ
Beef en Steak

Speklappen en zalm

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.146
Hey Tinus, olde drekbûlle, woar bennie toch keerl.

Nou dat zal ik je vertellen, laatste tijd beetje simpel aan het bbqen geweest en geen zin in verhalen typen etc, alleen een postje voor de plaatjes.. had misschien gekund...

Maaarrrr.

Vanmiddag het 1e wereldwonder (WGA) weer aangeslingerd en wat verse speklappen in de marinade gegooid, speklappen van een klant van mij (voorheen in het slachthuis gewerkt dus kwaliteit gegarandeerd ) allemaggies fijn jonge.
7,- de kilo en ik was verkocht natuurlijk.

Marinade gemaakt van ketjap, kerriepoeder, olijfolie en mosterd, na javaans recept van bbq-helden.
Oja, als extra een knijpje sambal.
101e14b024a4900446738ccf9ff7ed4d.jpg


In de koelkast en de zalm behandeld met mosterd, 1 helft met beetje bruine suiker peper en Himalaya zout, andere met stegeman viskruiden en beetje peper en zout.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
7ba28b019cb7dbc6c275b824d49b0458.jpg
cb4e566f0e382f402675e9e31c2a321d.jpg
1278ce2f6bdd5ae736d0118b5dbd84c0.jpg
5eb454f97f52f34db55c455388306000.jpg


Kooltjes in de starten, aan 1 kant gelegd en blokje appel erop, temp meter op het rooster en temp schommelde helaas tussen 89 en 150, maar dat mocht de pret niet drukken.

26cee9e1da0d9f7aab1306bacb1a363b.jpg
8d1cdaef02c351b443f35ff92dd90f17.jpg
afe290544b72f4f039b6793a4888b7fc.jpg
4f55336fc96ce4b75526f295f108ddfa.jpg
9a526b2acb9098bd0196a7594f91e110.jpg


Smaak was zeer goed, die met suiker iets te zoet volgens de vrouw, kinderen en ik hebben gesmuld, de 2e met viskruiden was wel beter. Kern tot 51 laten komen, top.

Daarna de beurt aan de speklappen, startertje vol en de fik er weer in, ik wilde de bodem van de wga bedekken met 1 laagje kolen, dat ging prima, dikke 200graden bij de roosters bovenop het deksel, daarna iets teveel gesmoord volgens mij, op een gegeven moment 90graden. Kooltjes op een bultje en schuiven los.

Beetje draaien met de lapjes en op het laatst per stuk dwars op het rooster boven de kolen

139e42997d4c11a8b5d90720ab08d2c2.jpg
6ca29152fd7f86b1e62261972e618799.jpg
6e94ca912dbbcb702c7303499bb2ddd9.jpg


Zwarte lijkt erger dan het is, maar was donker buiten

Smaak was super, mocht iets pittiger maar zeker voor herhaling vatbaar.

Wij hebben genoten, ik hoop jullie ook van ons avontuur.
Ik ben bang dat ik nu mensen de tuin in stuur morgen (waarvoor excuses alvast) want dit willen jullie vast nadoen , hahahaha

Skie ze morgen, en anders, BBQ ze
 
Effe weg geweest en jij met 2 gerechten tegelijk

Lekker bezig geweest
Met suiker vind ik’t ook snel zoet
 
Wauw! Echt geweldig ziet dat eruit.

vertel waar scoor jij die bruine Heineken flessen?
Ha, scherp, was het ook om te doen bij ons alleen bij de jumbo, halve liters alleen.
Meestal doen we 1 fles en dan allebei een glas, en zo door. Blijft het lekker koud drinken, lukt vaak ook wel in mijn 1tje hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker man.. Wilde net een insta account maken met alleen de wga...wat lekker die lapjes van jou!!!
Die ga ik dan zeker volgen

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er goed uit. Zalm en spek. Wat wil je nog meer.
Dat moet smullen geweest zijn
 
Topmaaltijd toch?
Ziet er goed uit zeg
 
Mooie combinatie; zalm met speklappen!
Wat is zo'n WGA toch een prachtig apparaat, he?
Ja echt hé, verbaas me elke keer weer, eerlijk gezegd lekker mee te knooien dan mijn pelletgril (die ik zeker niet kwijt wil) de combi van beide apparaten is voor mij super

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan