- Berichten
- 38
Omdat ik gisteren op dit forum ben ingeschreven, vandaag mijn buikspek recept maar gelijk gefotografeerd tijdens de bereiding.
Ik heb gekozen voor de meest eenvoudige marinade van (2el)Oystersaus - (2el)Honing - (1el)Knoflookpoeder.
Dit heb ik samen met het vlees gevacumeerd en zo'n 12 uur in de koelkast laten rusten. Bij iedere opening van de koelkast deur is het gebruikelijk even het vlees te masseren.
Vanochtend heb ik de MiniMax aangestoken en deze op een temperatuur laten komen van 110?C.
Dan begint het ...... vlees indirect erop en wachten maar.
Na 3 uurtjes heb ik de plate-setter eronder uit gehaald en ben verder gaan grillen op een temperatuur van maximaal 130?C. Hierbij heb ik het restant van de marinade (aangevuld met (3el) BBQ-coffee saus) over het vlees gemompt. Weer 2 uur later bij een kerntemperatuur van 55?C heb ik het ingepakt en nog een klein uurtje laten rusten bij 110?C.
Het eindresultaat zal vanavond geproefd worden door de familie, al was het eerste stukje alvast voor mij
Ik heb gekozen voor de meest eenvoudige marinade van (2el)Oystersaus - (2el)Honing - (1el)Knoflookpoeder.
Dit heb ik samen met het vlees gevacumeerd en zo'n 12 uur in de koelkast laten rusten. Bij iedere opening van de koelkast deur is het gebruikelijk even het vlees te masseren.


Vanochtend heb ik de MiniMax aangestoken en deze op een temperatuur laten komen van 110?C.


Dan begint het ...... vlees indirect erop en wachten maar.
Na 3 uurtjes heb ik de plate-setter eronder uit gehaald en ben verder gaan grillen op een temperatuur van maximaal 130?C. Hierbij heb ik het restant van de marinade (aangevuld met (3el) BBQ-coffee saus) over het vlees gemompt. Weer 2 uur later bij een kerntemperatuur van 55?C heb ik het ingepakt en nog een klein uurtje laten rusten bij 110?C.


Het eindresultaat zal vanavond geproefd worden door de familie, al was het eerste stukje alvast voor mij

