- Berichten
- 2.987
Vandaag was het papadag. En op papadag mag papa kiezen wat we gaan eten
.
Spareribs dus!!
Mooie dikbevleesde ribben.
Omdat mijn dochtertje dit ook erg lekker vind heb ik gekozen om deze voor haar volgens de 3,2,1 methode te maken en de mijn omwille van de structuur volgens de Easterwood methode.
lekkere rub. Niet pittig, beetje zoet.
Na 2 uur op 107 graden, besloten ze in te pakken met een beetje suiker, appelsap en boter.
Na nog eens 2 uur waren ze zo mals als boter. Precies zodat ze ze zelf kan eten.
Daarna de bbq naar 180 graden gebracht voor papa's ribben. Zeg maar de Easterwood plus methode. Een uur en 15 minuten op 180 graden. Wat perfect gaat, zolang je marinade niet te veel suiker bevat.
Ondertussen de bijgerechten ingepakt in alufolie en er worden ook wat amandelen gerookt voor in de witlofsalade.
Zelf had ik gekozen voor een char siu marinade, volgens recept van @Sander72 waar ik ze al 2 dagen in had liggen.
Nog even 10 minuten de spareribs voor mijn dochtertje terug er op.
En smullen maar.
Was weer heerlijk. Top marinade die char siu. Werkt super voor de ribben.
Mijn dochtertje vond haar ribben ook geweldig, kon ze zelf er vanaf kluiven.
Sorry geen foto's van.

Spareribs dus!!
Mooie dikbevleesde ribben.
Omdat mijn dochtertje dit ook erg lekker vind heb ik gekozen om deze voor haar volgens de 3,2,1 methode te maken en de mijn omwille van de structuur volgens de Easterwood methode.
Na 2 uur op 107 graden, besloten ze in te pakken met een beetje suiker, appelsap en boter.
Na nog eens 2 uur waren ze zo mals als boter. Precies zodat ze ze zelf kan eten.
Daarna de bbq naar 180 graden gebracht voor papa's ribben. Zeg maar de Easterwood plus methode. Een uur en 15 minuten op 180 graden. Wat perfect gaat, zolang je marinade niet te veel suiker bevat.
Ondertussen de bijgerechten ingepakt in alufolie en er worden ook wat amandelen gerookt voor in de witlofsalade.
Zelf had ik gekozen voor een char siu marinade, volgens recept van @Sander72 waar ik ze al 2 dagen in had liggen.
Nog even 10 minuten de spareribs voor mijn dochtertje terug er op.
En smullen maar.
Was weer heerlijk. Top marinade die char siu. Werkt super voor de ribben.
Mijn dochtertje vond haar ribben ook geweldig, kon ze zelf er vanaf kluiven.
Sorry geen foto's van.