Vandaag was het een mooie dag om wat spareribs te bereiden voor het avondmaal!
Ik heb ervoor gekozen om mooie ribbetjes van onze lokale keurslager te gebruiken voor de ribs met de producten van
@noskos.
De (halve) ribbetjes in kwestie (de slager had zich al kwaad gemaakt op de vliezen, op een paar hardnekkige stukjes na):
Bekijk bijlage 7145
De Noskos rub erop:
Bekijk bijlage 7149
Bekijk bijlage 7150
Ik heb ze niet de hele nacht laten in de koelkast gehad, maar ik heb ervoor gekozen om de in de ochtend te marineren en rond 14.00 op mijn Weber MTP 57 te gooien.
De voorbereidingen, briketten in het midden aansteken:
Bekijk bijlage 7151
En na een tijdje mijn geweekte hickory houtsnippers erbij:
Bekijk bijlage 7152
Bekijk bijlage 7153
Diffuser plate in de alufolie gezet en een bak water erop:
Bekijk bijlage 7154
Ribbetjes even los erop, twee met iGrill sensoren en een omgevings-sensor:
Bekijk bijlage 7155
En roken maar:
Bekijk bijlage 7156
Na 45 minuten gestart met de mop, ook naar recept van Noskos (appelsap, sojasaus, boter, whiskey):
Bekijk bijlage 7157
Bekijk bijlage 7158
En elk uur een laagje erop:
Bekijk bijlage 7159
Bij de derdie mop-sessie begonnen ze er toch al erg lekker uit te zien:
Bekijk bijlage 7160
Na zo'n 3,5 uur was het tijd om de ribs af te lakken met de Noskos BBQ-saus:
Bekijk bijlage 7161
En weer terug in het rek (oh ja, die had ik in gebruik genomen na de eerste keer moppen):
Bekijk bijlage 7162
En het eindresultaat. Kerntemperatuur op 90 graden, temperatuur van de Weber heeft de gehele sessie tussen de 110 en 130 graden gezeten:
Bekijk bijlage 7163
Bekijk bijlage 7164
Opgegeten met mijn gezin en een goede vriend uitgenodigd. Subliem waren ze! Erg tevreden mee. Zacht, mals, erg sappig en alle smaken uitstekend in balans. De volgende keer weer en wellicht met de 3-2-1 methode.