Beef en Steak

Spareribs: gedeelte voorbereiden mogelijk?

 
 

anketje85

Vuurmaker
Berichten
57
Hoi, ik wil vrijdag dikbevleesde spare ribs volgens de 3-2-1 methode maken. Nu lees ik wisselende dingen over de tijd, 321 is meestal te lang toch? Moet ik dan de helft van de tijd aanhouden? En kan ik ook in de ochtend al bijvoorbeeld 3 en 2 doen? En dat ik ‘s middags het laatste deel (1) doe? Ik ben namelijk tussen 15 en 17 niet thuis en het zou jammer zijn als het daardoor mislukt.
 
Heb zelf veel gehad aan onderstaande video die het goed uitlegt:


als je de eerste twee stappen hebt gedaan kun je makkelijk de ribben laten afkoelen. als ze afgekoeld zijn kun je ze in de koelkast bewaren om ze daarna nog de laatste stap op de BBQ te geven.
 
De 3-2-1 zijn verhoudingen. Wat Edwin zegt in stap 2 gewoon stoppen als je ze gaar genoeg vindt.
Daarna opwarmen en aflakken op een later tijdstip.
 
Na de 2de stap warmhouden in koelbox. Dat kan makkelijk 3 a 4 uur .
Wel rekening mee houden dat de ribben wat door gaan garen.
Dus best de ingepakte tijd op de BBQ wat inkorten.
Doe ik hier regelmatig.
Vooral als er dingen op hogere temperaturen volgen.
De ribben gaan hier dan voor de 3de stap kort op de Q aan hogere temperaturen, enkel om de saus te caramelideeën.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan