- Berichten
- 102
Gister spareribs op 160 graden indirect, lekker sappig en mals, maar door de hogere temp meer bite doordat het vet is weggesmolten, zonder in te leveren op malsheid, ook de kruiden kwamen meer tot zijn recht doordat ik het niet heb ingepakt in aluminiumfolie en daardoor de kruiden vermengt worden met het kookvocht. Voordeel van inpakken is wel dat je het kookvocht heel goed kunt gebruiken om snel een heerlijk sausje te maken. Gewoon het vocht opvangen in een pannetje, daar een pakje gezeefde tomaten erbij, even inkoken en klaar is je heerlijk sausje.
Ook heb ik gisteren spareribs in een pekelbad gelegd, 2 dagen later haal ik ze eruit, dep ik ze droog, rub erop vacuüm verpakken en dan wil ik ze sous vide garen op 80 graden voor 10 uur, omdat ik echt alles wil proberen!
Uit ervaring kan ik je vertellen dat 10 uur op 80 niet genoeg is. Ikzelf sous vide op 72 graden voor 24 uur. En dan is het net goed. Zou het iets langer doen.
Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb