- Berichten
- 214
Hoi allemaal!
Vandaag echt genoten van de heerlijkste spareribs! Je kon het botje er zo uit trekken, precies zoals wij ze lekker vinden!
Gisteren had ik al een berichtje geplaatst over dat ik spareribs klaar zou maken voor de verjaardag van mijn schoonvader. Maar helaas: zoontje koorts en verkouden waardoor het niet door kon gaan. Daarom vroeg ik jullie al om tips hoe ik het dan het beste klaar zou kunnen maken. Uiteindelijk heb ik gisteren de ribben 3 uur gerookt en 2 uur gestoomd. Vervolgens ingepakt laten liggen en vandaag (nadat we gelukkig een negatieve testuitslag hadden gekregen van mijn zoontje) heb ik de ribben uitgepakt, gelakt en gegrild. Nog bedankt voor de tips! Mijn schoonouders en wij hebben vandaag alsnog kunnen genieten van lekkere spareribs!
Hoe ik het heb aangepakt:
Zaterdagavond de ribben (van mijn lokale kwaliteitsslager) uitgepakt en voorbereid. Zondagochtend in de rub gezet. Experiment: 2 ribben volgens het recept van Jord Althuizen en 2 ribben volgens het recept van Noskos. Voor het recept van Jord de rub 'Piggy Mix' gemaakt en voor het recept van Noskos zijn eigen rub: Noskos the Sparerib.
Zondag de briketten aangestoken en de ribben op de Weber. Blokjes appelhout en roken maar. Eerst op een rekje, maar ik zag dat ze genoeg ruimte hadden om plat te liggen. De ribben volgens Jord om het half uur gesprayd met een mengsel van appelciderazijn, whisky en appelsap. Mijn zoontje (inmiddels was zijn koorts weg) deed op zijn Weber ook gezellig mee!
Na 3 uur roken heb ik de aluminiumfoliepakketjes voorbereid. Noskos: boter, bruine suiker, agavesiroop. En voor het recept van Jord kwam daar nog bij: chilisaus, tabasco en appelsap. Ingepakt en 2 uur gestoomd. Alles op een constante temperatuur tussen de 105 en 115 graden. Inmiddels voor onszelf nog wat eerder gemaakte MOINKballs uit de vriezer gehaald. Aangezien we de spareribs pas de dag erna zouden opeten, toch maar even snel iets uitgehaald voor op de zondag. Salade en aardappelkroketjes erbij en samen met de MOINKballs een lekkere maaltijd! Ondertussen de spareribs eraf gehaald om rustig te wachten in de folie tot de dag erna.
Vandaag na een dag werken weer lekker de BBQ aangestoken. Op hoog direct vuur eerst wat puntpaprika's geroosterd en veldsla uit ons eigen moestuintje geplukt. Samen met wat kapperappeltjes en pijnboompitten een heerlijke salade! Krieltjes doormidden, kruiden erbij en die mochten ook op de BBQ. Vervolgens de temperatuur weer naar de 105 graden teruggebracht en de spareribs mochten erop! Spannend moment om ze uit te pakken, ik had ze nog niet gezien. Maar het zag er gelijk super uit! Wat een heerlijke geur en mooie bark! Na een half uurtje ingesmeerd. Volgens het recept van Jord met de zelfgemaakte Smokey's Original BBQ-saus en volgens het recept van Noskos met zijn eigen BBQ-saus.
Het resultaat was echt top! Spareribs waarbij je het bot ertussen uit kon trekken. Zo vinden wij ze super! Dat is natuurlijk persoonlijk. De bark was top, om je vingers bij af te likken. Uiteindelijk waren beide varianten echt heerlijk. De ribben van Noskos waren iets zoeter en die van Jord waren een tikkeltje pittig, maar zeker niet té. De salade en aardappels smaakten er ook goed bij. Lekker biertje en wijntje erbij en dit was een goede maandagavond! Mooi de verjaardag van mijn schoonvader toch nog kunnen vieren. Met z'n vieren hebben we ons best gedaan, maar we hadden nog 1,5 rack over. Er zat heel veel vlees aan. Van 1 rack gaan we morgen nog smullen en de halve is naar de buurvrouw gegaan. Ter compensatie van de rook
Thanks voor het lezen en geniet van de zon deze week!
Vandaag echt genoten van de heerlijkste spareribs! Je kon het botje er zo uit trekken, precies zoals wij ze lekker vinden!
Gisteren had ik al een berichtje geplaatst over dat ik spareribs klaar zou maken voor de verjaardag van mijn schoonvader. Maar helaas: zoontje koorts en verkouden waardoor het niet door kon gaan. Daarom vroeg ik jullie al om tips hoe ik het dan het beste klaar zou kunnen maken. Uiteindelijk heb ik gisteren de ribben 3 uur gerookt en 2 uur gestoomd. Vervolgens ingepakt laten liggen en vandaag (nadat we gelukkig een negatieve testuitslag hadden gekregen van mijn zoontje) heb ik de ribben uitgepakt, gelakt en gegrild. Nog bedankt voor de tips! Mijn schoonouders en wij hebben vandaag alsnog kunnen genieten van lekkere spareribs!
Hoe ik het heb aangepakt:
Zaterdagavond de ribben (van mijn lokale kwaliteitsslager) uitgepakt en voorbereid. Zondagochtend in de rub gezet. Experiment: 2 ribben volgens het recept van Jord Althuizen en 2 ribben volgens het recept van Noskos. Voor het recept van Jord de rub 'Piggy Mix' gemaakt en voor het recept van Noskos zijn eigen rub: Noskos the Sparerib.
Zondag de briketten aangestoken en de ribben op de Weber. Blokjes appelhout en roken maar. Eerst op een rekje, maar ik zag dat ze genoeg ruimte hadden om plat te liggen. De ribben volgens Jord om het half uur gesprayd met een mengsel van appelciderazijn, whisky en appelsap. Mijn zoontje (inmiddels was zijn koorts weg) deed op zijn Weber ook gezellig mee!
Na 3 uur roken heb ik de aluminiumfoliepakketjes voorbereid. Noskos: boter, bruine suiker, agavesiroop. En voor het recept van Jord kwam daar nog bij: chilisaus, tabasco en appelsap. Ingepakt en 2 uur gestoomd. Alles op een constante temperatuur tussen de 105 en 115 graden. Inmiddels voor onszelf nog wat eerder gemaakte MOINKballs uit de vriezer gehaald. Aangezien we de spareribs pas de dag erna zouden opeten, toch maar even snel iets uitgehaald voor op de zondag. Salade en aardappelkroketjes erbij en samen met de MOINKballs een lekkere maaltijd! Ondertussen de spareribs eraf gehaald om rustig te wachten in de folie tot de dag erna.
Vandaag na een dag werken weer lekker de BBQ aangestoken. Op hoog direct vuur eerst wat puntpaprika's geroosterd en veldsla uit ons eigen moestuintje geplukt. Samen met wat kapperappeltjes en pijnboompitten een heerlijke salade! Krieltjes doormidden, kruiden erbij en die mochten ook op de BBQ. Vervolgens de temperatuur weer naar de 105 graden teruggebracht en de spareribs mochten erop! Spannend moment om ze uit te pakken, ik had ze nog niet gezien. Maar het zag er gelijk super uit! Wat een heerlijke geur en mooie bark! Na een half uurtje ingesmeerd. Volgens het recept van Jord met de zelfgemaakte Smokey's Original BBQ-saus en volgens het recept van Noskos met zijn eigen BBQ-saus.
Het resultaat was echt top! Spareribs waarbij je het bot ertussen uit kon trekken. Zo vinden wij ze super! Dat is natuurlijk persoonlijk. De bark was top, om je vingers bij af te likken. Uiteindelijk waren beide varianten echt heerlijk. De ribben van Noskos waren iets zoeter en die van Jord waren een tikkeltje pittig, maar zeker niet té. De salade en aardappels smaakten er ook goed bij. Lekker biertje en wijntje erbij en dit was een goede maandagavond! Mooi de verjaardag van mijn schoonvader toch nog kunnen vieren. Met z'n vieren hebben we ons best gedaan, maar we hadden nog 1,5 rack over. Er zat heel veel vlees aan. Van 1 rack gaan we morgen nog smullen en de halve is naar de buurvrouw gegaan. Ter compensatie van de rook

Thanks voor het lezen en geniet van de zon deze week!