BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 3-2-1

 

RobinK

Sprokkelaar
Berichten
38
Zo hier mijn eerste bericht.
Had nog wat spareribs in de vriezer liggen, en aangezien de vrouw vond dat de vriezer te vol was, een goed excuus om de q aan te steken.
20210109_112459.jpg

Netjes het vlies eraf getrokken en in een rub gezet die ik zelf verzonnen had, waarbij de basis lichtbruine suiker en paprikapoeder was. Een nacht van te voren vind ik zelf onnodig omdat het verschil nihil is.
20210109_130154.jpg


De Q ingericht met lekbak warm water en de snake kon het ikea rekje erop en de spareribs erin.
20210109_132058.jpg

De maverick ging mee naar binnen, en deze man kon lekker voor 2 uur tv kijken met een biertje erbij. Had toch besloten 2 uur te doen ipv 3 omdat de ribben niet dik zijn. Na 2 uur heb ik ze ingepakt met agave siroop en appelsap en ze konden weer een kleine 2 uur terug.
20210109_154606.jpg

20210109_155208.jpg

Na 2 uurtjes tv kijken en biertjes drinken konden de ribs er weer vanaf om even op te drogen en ingesmeerd te worden met de glaze. Daarna mochten ze nog een half uurtje terug voor de finishing touch. Het resultaat was heerlijk, zeer tevreden over m'n zelf verzonnen rub, en de run ging ook perfect. Temperatuur bleef netjes tussen de 110 en 120.
20210109_175525.jpg
20210109_181914.jpg
 
Laatst bewerkt:
Lekker om zo ruimte in de vriezer te maken
 
Lekker. Dit herinnert me eraan dat het alweer lang geleden Is dat er ribben gemaakt zijn
Dank voor het delen. Ze zien er goed uit
 
Ziet er goed uit, hoor!! Ribs en chickenwings zijn hier ook favoriet voetbal voedsel. Alleen jammer dat er aan het eind van de ribs nog zoveel speelminuten zijn ....
 
Lekkere ribs zeg. Zelf ribs maken is zo lekker. Dat moet smullen geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan