- Berichten
- 678
Voorheen gaarde ik de spareribs voor in de oven in alu folie met water en dan afgrillen op de bbq. Doe voelen van het bot maar hadden een lekkere bite nog.
Nu voor het eerst op de kamado de 321 methode.
Kamado met thermometer.boven het rooster en dan tussen de 107 en 120 graden aanhouden. Ribben in de rub 2 met olie en rib, 3 met mosterd en rib.
Eerste sessie 3 uur. Daarna insprayen met appelsap en met wat roomboter inpakken in alu folie 2 lagen. 45 minuten weer terug op Kamado.
Daarna even laten rusten op kamertemperatuur omdat het iets te vroeg voor het eten was.
Per abuis al ingelakt ipv eerst opwarmen en dan lakken. Toen op de kamado en gewacht tot de temperatuur 70 graden was. Durfde warmer niet aan omdat ze al zo gaar leken.
De smaak was wel ok maar je moest ze van het bot afkluiven en ze waren een beetje droog. Wat heb ik fout gedaan?
Nu voor het eerst op de kamado de 321 methode.
Kamado met thermometer.boven het rooster en dan tussen de 107 en 120 graden aanhouden. Ribben in de rub 2 met olie en rib, 3 met mosterd en rib.
Eerste sessie 3 uur. Daarna insprayen met appelsap en met wat roomboter inpakken in alu folie 2 lagen. 45 minuten weer terug op Kamado.
Daarna even laten rusten op kamertemperatuur omdat het iets te vroeg voor het eten was.
Per abuis al ingelakt ipv eerst opwarmen en dan lakken. Toen op de kamado en gewacht tot de temperatuur 70 graden was. Durfde warmer niet aan omdat ze al zo gaar leken.
De smaak was wel ok maar je moest ze van het bot afkluiven en ze waren een beetje droog. Wat heb ik fout gedaan?







