BasBQ
Beef en Steak

Spareribs 2-1-0,5

 
 
 

Paddy

Stoker
Berichten
272
Vandaag bij de Makro vlees gehaald voor morgen en meteen ook maar spareribs ingeslagen voor vandaag. Lekker klaar gemaakt op basis van het recept van noskos. Tijden wat aangepast, want zulke grote ribs waren het ook weer niet.
Rub erop en 2 uur op de bge met wat rookhout.
Ingepakt met boter, bruine basterdsuiker en honing. Gelukkig op tijd ontdekt dat 1 pakketje lekte. Weer een uurtje erop.
Uitgepakt, 10 minuutjes laten drogen. Ingesmeerd met bbq saus en nog 20 minuutjes terug. (2 frikadelletjes erbij gelegd voor de kids)
Hele sessie de temperatuur zo tussen de 125 en 135 graden gehouden.

4089A18A-5CA3-4674-A51A-0B163973BAE4.jpeg

5B0248DE-EB4A-4708-991A-150FF8404258.jpeg

D04A97FA-F4FB-4014-A8B1-966522F8B4ED.jpeg

704A8F33-3D4A-45E6-8C4D-FD8E3AAD5A29.jpeg
 
Mooie ribben zeg
Smaakte ze net zo goed als het er uit ziet?
 
Mooie ribbetjes
Kids niet een stukkie geproefd ook?
 
Mooie ribbetjes! Grappig dat je die frikandellen er ook naast hebt gedaan, hou ik ook in gedachten voor wanneer ik een keer een stuk vlees heb waar mijn dochter niet van houdt! :giggle: 👍
 
Mooie ribbetjes
Kids niet een stukkie geproefd ook?

Nee, daar doe ik mijn kinderen echt geen plezier mee. Gok dat ik over 10 jaar een dubbele hoeveelheid voor mijn zoon moet maken, maar nu trekt hij alleen maar een heel vies gezicht.
 
Heerlijke spareribs, had graag een stukje geproefd.
 
Ribben zien er toch niet verkeerd uit. Ik weet niet wat voor ribs je gekocht hebt, maar deze had ik zeker gelust :cool:
 
Terug
Bovenaan Onderaan