Beef en Steak

Spareribs 1e keer

 
 
 

mamajolijn

Stoker
Berichten
260
Mijn collega bestelde karbonade bij de slager en ik zeg:" Bestel voor mij maar spareribs". "Hoeveel? Is 5 genoeg?". "Ja hoor, moet goed zijn".
Bij het ophalen 2 dagen later bleek hij 5 kilo te bedoelen i.p.v. 5 strengen .

Uiteindelijk waren het 8 strengen, ik heb er 4 bereid, dan hebben nog een portie voor volgende week voor vaderdag, manlief ook blij.

Manlief wist niet dat ik spareribs gehaald had, dat was dus een verrassing vandaag. We hadden alles al in huis om zelf een rub en lak te maken
Recept gevolgd van Jager en Boer. (https://www.jagerenboer.nl/blog-en-...-rub-en-glace-voor-zoete-of-pittige-spareribs).
Voor de zoete spareribs gekozen, de kinderen houden niet zo van pittig. De rub en laksaus gemaakt en de bbq aangeslingerd.

Ik heb de 3-2-1 methode als leidraad gebruikt, want ik heb nog een beetje moeite om de kamado op 110 graden te houden. Het werd uiteindelijk 130-140 graden, dus regelmatig de kerntemp gemeten. Toen de ribbetjes na 2 uur 70 graden waren, heb ik ze ingepakt om te stoven (met boter, rietsuiker en honing). Na 1 uur was de kerntemp 93 graden en hebben ze nog een half uurtje zonder folie op de kamado gelegen en in totaal 3x afgelakt.

Kindertjes geroepn om te eten. Geserveerd met patatjes, watermeloen/fetasalade en mijn beruchte zelfgemaakte knoflooksaus. We waren stil aan tafel. 20 minuten later was alles op! Ze waren heerlijk!!! En het mooiste is: volgende week weer!





fa0d5a734fa917f83c7ee9b3dcde8483.jpg
f271a41683dca2ae30a32952d6506bf8.jpg
55f322c61366251e5b41ebd948f873ec.jpg
c206afd2a79b7b4cf7c018b39fda2283.jpg
9cd50f412cc9633edb82488a2a611ed5.jpg
0f6659f2ca477f78fec3f3a71732b1df.jpg
e4c5c0c54a49b5b3eea029e6c3aafc45.jpg
47a1224a8b6b1ff961f11cf15348a6d1.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Voor een eerste keer zijn de ribben volgens mij perfect gelukt, ze zien er schitterend uit 🤩
En het hele gezin heeft hier van genoten, een beter compliment kun je niet krijgen ;)

Nou ben ik wel heel nieuwsgierig geworden naar die beruchte zelfgemaakte knoflooksaus, wil je misschien het recept delen?
 
Dankjewel 😃
 
Dat ziet er heerlijk uit! Ik leerde bij mijn eerste spare ribs dat urenlang 25 graden warmer toch echt betekent dat je ze minder lang erop moet hebben. Jij had dat al meteen in de smiezen! En die Q op 110 houden gaat je vast en zeker ook lukken. Als je dit soort maatjes op tafel zet tijdens het oefenen, zal iedereen dat prima vinden!
 
Spare ribs zien er heerlijk uit! Even iets anders, dat dakje boven jouw keuken welke is dat als ik vragen mag? Ik zoek ook zoiets
 
Spare ribs zien er heerlijk uit! Even iets anders, dat dakje boven jouw keuken welke is dat als ik vragen mag? Ik zoek ook zoiets
Dat is de IKEA Gunnon. Zeiltje kun je eraf halen als het heel erg waait.

Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan