- Berichten
- 334
Mijn collega bestelde karbonade bij de slager en ik zeg:" Bestel voor mij maar spareribs". "Hoeveel? Is 5 genoeg?". "Ja hoor, moet goed zijn".
Bij het ophalen 2 dagen later bleek hij 5 kilo te bedoelen i.p.v. 5 strengen
.
Uiteindelijk waren het 8 strengen, ik heb er 4 bereid, dan hebben nog een portie voor volgende week voor vaderdag, manlief ook blij.
Manlief wist niet dat ik spareribs gehaald had, dat was dus een verrassing vandaag. We hadden alles al in huis om zelf een rub en lak te maken
Recept gevolgd van Jager en Boer. (https://www.jagerenboer.nl/blog-en-...-rub-en-glace-voor-zoete-of-pittige-spareribs).
Voor de zoete spareribs gekozen, de kinderen houden niet zo van pittig. De rub en laksaus gemaakt en de bbq aangeslingerd.
Ik heb de 3-2-1 methode als leidraad gebruikt, want ik heb nog een beetje moeite om de kamado op 110 graden te houden. Het werd uiteindelijk 130-140 graden, dus regelmatig de kerntemp gemeten. Toen de ribbetjes na 2 uur 70 graden waren, heb ik ze ingepakt om te stoven (met boter, rietsuiker en honing). Na 1 uur was de kerntemp 93 graden en hebben ze nog een half uurtje zonder folie op de kamado gelegen en in totaal 3x afgelakt.
Kindertjes geroepn om te eten. Geserveerd met patatjes, watermeloen/fetasalade en mijn beruchte zelfgemaakte knoflooksaus. We waren stil aan tafel. 20 minuten later was alles op! Ze waren heerlijk!!! En het mooiste is: volgende week weer!
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Bij het ophalen 2 dagen later bleek hij 5 kilo te bedoelen i.p.v. 5 strengen

Uiteindelijk waren het 8 strengen, ik heb er 4 bereid, dan hebben nog een portie voor volgende week voor vaderdag, manlief ook blij.
Manlief wist niet dat ik spareribs gehaald had, dat was dus een verrassing vandaag. We hadden alles al in huis om zelf een rub en lak te maken
Recept gevolgd van Jager en Boer. (https://www.jagerenboer.nl/blog-en-...-rub-en-glace-voor-zoete-of-pittige-spareribs).
Voor de zoete spareribs gekozen, de kinderen houden niet zo van pittig. De rub en laksaus gemaakt en de bbq aangeslingerd.
Ik heb de 3-2-1 methode als leidraad gebruikt, want ik heb nog een beetje moeite om de kamado op 110 graden te houden. Het werd uiteindelijk 130-140 graden, dus regelmatig de kerntemp gemeten. Toen de ribbetjes na 2 uur 70 graden waren, heb ik ze ingepakt om te stoven (met boter, rietsuiker en honing). Na 1 uur was de kerntemp 93 graden en hebben ze nog een half uurtje zonder folie op de kamado gelegen en in totaal 3x afgelakt.
Kindertjes geroepn om te eten. Geserveerd met patatjes, watermeloen/fetasalade en mijn beruchte zelfgemaakte knoflooksaus. We waren stil aan tafel. 20 minuten later was alles op! Ze waren heerlijk!!! En het mooiste is: volgende week weer!








Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk