- Berichten
- 876
Vandaag van plan om heerlijke spareribs te maken. Gisteren 2 mooi bevleesde ribs in de rub gezet. En dan je kent het vast.. vanmorgen de bbq aangestoken, een telefoontje en je moet er last minute 2 spareribs bij halen. Helaas bij een andere slager, waardoor er een groot verschil was tussen de ribs.
Ik heb zelf een basisrub in elkaar gezet met de gebruikelijke kruiden. Ik heb gebruik gemaakt van de 3-2-1 methode en mijn Masterbuilt.
Voor het roken is gebruik gemaakt van peer en eiken chunks.
Ik heb ze halverwege ingepakt met appelsap en alvast een beetje voorzien van de saus ( ik ben er nog niet achter of dit verstandig is).
Als laatste heb ik ze uitgepakt en nog 2x gelakt. Ik heb gebruik gemaakt van de zelfgemaakte Larry's Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus en de Sweet Baby Rays Hickory & brown sugar.
Ik moet zeggen dat de combinatie echt lekker was met de Raspberry Balsamic Chipotle saus. Ik heb ze geserveerd met geroosterde pompoen en gepofte tomaatjes en een kleine portie verse friet.
Verder soms nog aan het worstelen met de juiste garing. Mijn gasten willen vaak hele zachte kapot gegaarde spareribs en ik zelf houd van een beetje een bite. 1 rib was aan de onderkant wat droog, ben er nog niet helemaal achter waardoor dit is gekomen.
Maar uiteindelijk iedereen heerlijk en te veel gegeten .
Ik heb zelf een basisrub in elkaar gezet met de gebruikelijke kruiden. Ik heb gebruik gemaakt van de 3-2-1 methode en mijn Masterbuilt.
Voor het roken is gebruik gemaakt van peer en eiken chunks.
Ik heb ze halverwege ingepakt met appelsap en alvast een beetje voorzien van de saus ( ik ben er nog niet achter of dit verstandig is).
Als laatste heb ik ze uitgepakt en nog 2x gelakt. Ik heb gebruik gemaakt van de zelfgemaakte Larry's Originele Raspberry Balsamic Chipotle Saus en de Sweet Baby Rays Hickory & brown sugar.
Ik moet zeggen dat de combinatie echt lekker was met de Raspberry Balsamic Chipotle saus. Ik heb ze geserveerd met geroosterde pompoen en gepofte tomaatjes en een kleine portie verse friet.
Verder soms nog aan het worstelen met de juiste garing. Mijn gasten willen vaak hele zachte kapot gegaarde spareribs en ik zelf houd van een beetje een bite. 1 rib was aan de onderkant wat droog, ben er nog niet helemaal achter waardoor dit is gekomen.
Maar uiteindelijk iedereen heerlijk en te veel gegeten .
Laatst bewerkt: