BasBQ
Beef en Steak

Sparerib mislukt?

Blitskater

Tondelzoeker
Berichten
19
Goedenavond mede BBQ-red

Sinds tijden heb ik weer eens een Sparerib op de kamado gegooid. Toch vond ik het eindresultaat alles behalve goed. Het vlees kwam niet lekker los van het bot en ik vond m ook tamelijk droog.

Ik heb de volgende bereiding aangehouden op twee kammen van circa 800/900gr (met ketting, geen babyback):
1. Ontvliezen en bijtrimmen waar nodig
2. Insmeren met mosterd en lekkere rub aan beide kanten
3. Indirect grillen en roken op 110/120 graden rook chunks en een lekbak gevuld met wat water.
4. Na ongeveer 2 uur er uit en ingewikkeld in alu folie met honing, bastardsuiker en bbq saus.
5. Terug op de gril van nog eens 1,5 uur
6. Uitgepakt en nog eens goed ingesmeerd en door gegrild voor 30 min

Wat mis ik? Want ik volg naar mijn idee wel de juiste bereiding.

Tips zijn zeer welkom.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Heb je ze bij stap 4 wel met de vleeskant naar beneden gelegd?
Die fout heb ik namelijk wel eens gemaakt en dan worden ze ook alles behalve mals.

Prikte ze na stap 4 wel mals?
 
Uw bereiding lijkt mij oké.
Los van het bot moet misschien wel wat langer qua bereiding.
Is uw thermometer juist?
Verder is niet alle vlees hetzelfde.
Soms zit het al eens tegen.
 
Heb je ze bij stap 4 wel met de vleeskant naar beneden gelegd?
Die fout heb ik namelijk wel eens gemaakt en dan worden ze ook alles behalve mals.

Prikte ze na stap 4 wel mals?

Ja, vlees kant naar beneden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Uw bereiding lijkt mij oké.
Los van het bot moet misschien wel wat langer qua bereiding.
Is uw thermometer juist?
Verder is niet alle vlees hetzelfde.
Soms zit het al eens tegen.

Welk deel moet er langer? Ik denk in het folie. Verder gebruik ik de prik-methode en het leek er lekker doorheen te gaan.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Als er weinig vet aan zit kan het wat droger zijn.
Ook als ze heel dun zijn, (shiners) drogen ze erg makkelijk uit.
Je bereiding Is in principe ok. Langer in de folie maakt ribben idd malser.
Maar dan moet je ze daarna niet al te lang weer laten drogen natuurlijk.
Ff in de gaten houden dan.
Het blijft een natuur product. Gewoon nog eens maken.
 
Het verhaal ziet er kloppend uit, heb je geen foto’s? Die zeggen vaak meer dan duizend woorden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan