Blitskater
Tondelzoeker
- Berichten
- 24
Goedenavond mede BBQ-red
Sinds tijden heb ik weer eens een Sparerib op de kamado gegooid. Toch vond ik het eindresultaat alles behalve goed. Het vlees kwam niet lekker los van het bot en ik vond m ook tamelijk droog.
Ik heb de volgende bereiding aangehouden op twee kammen van circa 800/900gr (met ketting, geen babyback):
1. Ontvliezen en bijtrimmen waar nodig
2. Insmeren met mosterd en lekkere rub aan beide kanten
3. Indirect grillen en roken op 110/120 graden rook chunks en een lekbak gevuld met wat water.
4. Na ongeveer 2 uur er uit en ingewikkeld in alu folie met honing, bastardsuiker en bbq saus.
5. Terug op de gril van nog eens 1,5 uur
6. Uitgepakt en nog eens goed ingesmeerd en door gegrild voor 30 min
Wat mis ik? Want ik volg naar mijn idee wel de juiste bereiding.
Tips zijn zeer welkom.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Sinds tijden heb ik weer eens een Sparerib op de kamado gegooid. Toch vond ik het eindresultaat alles behalve goed. Het vlees kwam niet lekker los van het bot en ik vond m ook tamelijk droog.
Ik heb de volgende bereiding aangehouden op twee kammen van circa 800/900gr (met ketting, geen babyback):
1. Ontvliezen en bijtrimmen waar nodig
2. Insmeren met mosterd en lekkere rub aan beide kanten
3. Indirect grillen en roken op 110/120 graden rook chunks en een lekbak gevuld met wat water.
4. Na ongeveer 2 uur er uit en ingewikkeld in alu folie met honing, bastardsuiker en bbq saus.
5. Terug op de gril van nog eens 1,5 uur
6. Uitgepakt en nog eens goed ingesmeerd en door gegrild voor 30 min
Wat mis ik? Want ik volg naar mijn idee wel de juiste bereiding.
Tips zijn zeer welkom.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk