- Berichten
- 110
Wel, ik had vandaag een dagje het huis alleen met nog wat tuinwerk te doen. En wat is er dan beter om ondertussen voor een eerste low & slow te gaan. Ik had bij de slager enkele lekkere latjes ribben gevonden, dus die moesten eraan geloven.
Ik heb deze klaargemaakt volgens de 3-2-1 methode van Noskos. Wat me in het boek niet helemaal duidelijk was was of de fase in folie op de BBQ was, of niet. Na nog wat opzoekwerk bleek dus op (het is dan ook een eerste keer
) In de folie had ik trouwens boter, agavesiroop en bruine suiker gebruikt. Met op het einde nog een lekker BBQ sausje van de slager.
Qua uitvoering was ik er eigenlijk erg blij mee. De BBQ bleef mooi stabiel tussen 105 en 115 graden, zonder kolen bij te vullen. Wat me (nog) niet lukte was de BBQ helemaal stabiel te houden: ik zat op lange golven van zo'n 30min waarin de temperatuur geleidelijk toenam of afnam (met zo'n 5 à 10 graden), tot ik een beetje aan het luchtroostertje draaide. Op zich niet erg, maar ik moest dus wel in de buurt blijven. Zou het volgens jullie te doen moeten zijn om die temperatuur volledig vlak te krijgen zodat deze 3u stabiel blijft zonder ernaar te kijken? Of moet ik dan al met een controller gaan werken?
The proof is in the eating uiteraard, en dat was top! Echt zalig lekkere ribbetjes, goed mals maar met toch nog wat bite. Dus ik heb ervan genoten!
Maar goed, enkele sfeerbeelden van de BBQ-middag:
Ribbetjes met kruidenkorst na 3u garen
hmmm bijna klaar!
en het resultaat, op Belgische wijze met een frisse Duvel
Ik heb deze klaargemaakt volgens de 3-2-1 methode van Noskos. Wat me in het boek niet helemaal duidelijk was was of de fase in folie op de BBQ was, of niet. Na nog wat opzoekwerk bleek dus op (het is dan ook een eerste keer

Qua uitvoering was ik er eigenlijk erg blij mee. De BBQ bleef mooi stabiel tussen 105 en 115 graden, zonder kolen bij te vullen. Wat me (nog) niet lukte was de BBQ helemaal stabiel te houden: ik zat op lange golven van zo'n 30min waarin de temperatuur geleidelijk toenam of afnam (met zo'n 5 à 10 graden), tot ik een beetje aan het luchtroostertje draaide. Op zich niet erg, maar ik moest dus wel in de buurt blijven. Zou het volgens jullie te doen moeten zijn om die temperatuur volledig vlak te krijgen zodat deze 3u stabiel blijft zonder ernaar te kijken? Of moet ik dan al met een controller gaan werken?
The proof is in the eating uiteraard, en dat was top! Echt zalig lekkere ribbetjes, goed mals maar met toch nog wat bite. Dus ik heb ervan genoten!
Maar goed, enkele sfeerbeelden van de BBQ-middag:
Ribbetjes met kruidenkorst na 3u garen
hmmm bijna klaar!
en het resultaat, op Belgische wijze met een frisse Duvel
