BasBQ
Beef en Steak

Spare ribs 3-2-1

Allereerst gefeliciteerd met je eerste ribbels. Ze zien er fantastisch uit

En wat al eerder gezegd Is, minder brandstof aansteken. Gewoon koude kolen of briketten erin en dan een paar brandende erop. Vervolgens met de lucht schuiven spelen. Je moet dit gewoon een paar keer doen om ervaring te krijgen. Hebben wij ook allemaal gehad. En soms duurt het even voordat je temperatuur reageert als je iets aan de schuiven veranderd.

Deksel dicht laten. Dan komt er een bak zuurstof bij waar je geen controle over hebt.

En weet je, varkensvlees zoals procureur, ribben, spek, etc is erg vergevingsgezind. Als de temperatuur fluctueert kan weinig kwaad. Moet niet te gek zijn natuurlijk.

Goed bezig iig
Dank je
Ik ben denk ik te ongeduldig geweest....ff meer (langer) de tijd voor nemen
 
Allereerst gefeliciteerd met je eerste ribbels. Ze zien er fantastisch uit

En wat al eerder gezegd Is, minder brandstof aansteken. Gewoon koude kolen of briketten erin en dan een paar brandende erop. Vervolgens met de lucht schuiven spelen. Je moet dit gewoon een paar keer doen om ervaring te krijgen. Hebben wij ook allemaal gehad. En soms duurt het even voordat je temperatuur reageert als je iets aan de schuiven veranderd.

Deksel dicht laten. Dan komt er een bak zuurstof bij waar je geen controle over hebt.

En weet je, varkensvlees zoals procureur, ribben, spek, etc is erg vergevingsgezind. Als de temperatuur fluctueert kan weinig kwaad. Moet niet te gek zijn natuurlijk.

Goed bezig iig
Komt vast goed inderdaad
Ze waren wel heel lekker👍
 
Eigen ribbels zijn het beste.
 
Het ziet er heerijk uit!
Temperatuur op een weber is prima te regelen maar het vergt even wat oefening, ervaring en iets meer effort dan op een kamado. Maar het hoeft echt geen uitdaging te zijn.
Zoals al eerder genoemd; hou een boekje bij dat helpt echt. Een waterbak houdt de temperatuur ook stabieler. En doe een paar dry-runs op momenten dat je niets hoeft te maken. Dan heb je ook geen gestress dat iets op tijd klaar hoeft te zijn. En kijk vooral wat YouTube filmpjes, dan kom je er echt wel.
 
Het ziet er heerijk uit!
Temperatuur op een weber is prima te regelen maar het vergt even wat oefening, ervaring en iets meer effort dan op een kamado. Maar het hoeft echt geen uitdaging te zijn.
Zoals al eerder genoemd; hou een boekje bij dat helpt echt. Een waterbak houdt de temperatuur ook stabieler. En doe een paar dry-runs op momenten dat je niets hoeft te maken. Dan heb je ook geen gestress dat iets op tijd klaar hoeft te zijn. En kijk vooral wat YouTube filmpjes, dan kom je er echt wel.
Ga ik doen
Vol goeie moet volgende keer
 
Ze zien er goed uit. Het is inderdaad lastiger dan een keramieken bbq, maar het kan zeker wel. Je kan er ook voor kiezen om de volgende keer wat gloeiende briketten eruit te halen, heb ik ook wel eens gedaan toen de temperatuur te hoog bleef.
 
Ze zien er goed uit. Het is inderdaad lastiger dan een keramieken bbq, maar het kan zeker wel. Je kan er ook voor kiezen om de volgende keer wat gloeiende briketten eruit te halen, heb ik ook wel eens gedaan toen de temperatuur te hoog bleef.
Hoi Bubbeltje
Misschien wel een goed plan
Thx👍
 
Zit allen wel volop te klooien om de temperatuur 110/120 tehouden
Loop steeds volop op zelf als alles dicht staat boven en onder
Dan maar steeds ff de deksel eraf dan weer erop
Misschien teveel kolen erop ofzo
Maar hij hielt het wel 4 uur vol de kolen en rookhout
Het vlees was verder heerlijk

Maar toch irritatie om de temperatuur 🤬
Ik wil gewoon relaxed in de tuin zitten zonder constant op de telefoon te kijken naar re temperatuur die ging gewoon 150 en hoger
Ik heb maandag op mijn Weber performer 57cm met 5briketjes en de snake vrij constant rond 130 gedraaid. 1 of 2x aan de luchttoevoer moeten draaien...
 
Zálig! Echt een van mijn absolute favorieten. Daar blijf je van eten.
 
Terug
Bovenaan Onderaan