- Berichten
- 878
Vandaag voor het eerst weer dit jaar ribs gemaakt.
Zelf een basis rub gemaakt met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en cayenepeper.
Gisteravond de ribs in de rub gezet om ze vanmiddag op de bbq te leggen.
Eerst 3 uur gerookt met kersen en appelhout, waarna ik ze een kleine 2 uur ingepakt heb gegaard met appelsap en suiker.
Ondertussen een glaze gemaakt van honing, ketjap, suiker en zelfgemaakte bbqsaus (die had ik nog staan) en als extra carnavalstintje een paar flinke scheuten Schrobbelèr.
Daarnaast heb ik wortels schoongemaakt en ingesmeerd met honing, olie en balsamico als bijgerecht. Wat ui, knoflook en oregano erbij om alles nog wat extra smaak te geven.
Na 2 uur ingepakt de ribs nog een halfuurtje laten karameliseren met de glaze.
Super eindresultaat met heerlijke smaken. Wel moet ik nog aan mijn fotoskills werken aangezien mijn vlees vaak veel donkerder lijkt dan dat ze in werkelijkheid zijn. De compositie in mijn hoofd is vaak ook mooier dan op het plaatje. Maar al met al heerlijk gegeten en een mooie carnavals/valentijnsdag gehad. Als iemand nog tips heeft qua foto’s hoor ik het graag.(maak ze met een Iphone X)
Zelf een basis rub gemaakt met paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout, peper en cayenepeper.
Gisteravond de ribs in de rub gezet om ze vanmiddag op de bbq te leggen.
Eerst 3 uur gerookt met kersen en appelhout, waarna ik ze een kleine 2 uur ingepakt heb gegaard met appelsap en suiker.
Ondertussen een glaze gemaakt van honing, ketjap, suiker en zelfgemaakte bbqsaus (die had ik nog staan) en als extra carnavalstintje een paar flinke scheuten Schrobbelèr.
Daarnaast heb ik wortels schoongemaakt en ingesmeerd met honing, olie en balsamico als bijgerecht. Wat ui, knoflook en oregano erbij om alles nog wat extra smaak te geven.
Na 2 uur ingepakt de ribs nog een halfuurtje laten karameliseren met de glaze.
Super eindresultaat met heerlijke smaken. Wel moet ik nog aan mijn fotoskills werken aangezien mijn vlees vaak veel donkerder lijkt dan dat ze in werkelijkheid zijn. De compositie in mijn hoofd is vaak ook mooier dan op het plaatje. Maar al met al heerlijk gegeten en een mooie carnavals/valentijnsdag gehad. Als iemand nog tips heeft qua foto’s hoor ik het graag.(maak ze met een Iphone X)
Laatst bewerkt: