- Berichten
- 4.654
Zoonlief had zin in sparribs. Dus goedbevleesde ribben gehaald bij de slager.
Uit de voorraad recepten is gekozen voor een recept zoals beschreven op de website van bbq-helden.
Gisteren de ribbies al goed in de rub gezet en lekker laten overnachten in de koelkast.
Vandaag, weer was weer la-la-la, deze ribbels klaar gemaakt volgens de Easterwood methode.
- 1h 45' indirect laten garen. Roostertemp. tussen de 150 en 160 C. Dome temp tussen de 150 en 170 C.
De ribbies hebben in die tijd al een mooi kleurtje gekregen. Kerntemp. 78 C
- Hierna uit het spare-rib-rekje gehaald en afgelakt met de S-S-H saus daarna nog 25' op de botjes laten garen waarbij het vlees richting de kolen ligt.
- Kerntemperatuur opgelopen naar 88 C.
- Ribbelfrietjes, krautsalat en konijnenvoer als side dish
De spareribbels zeer fijn gegaard, lekker sappig en kwamen goed los van het botje.
Uit de voorraad recepten is gekozen voor een recept zoals beschreven op de website van bbq-helden.
Smokey Sriracha Honing ribs – BBQ-helden
Smokey Sriracha is de nieuwe saus van Go-Tan en daar hebben we een geweldige saus mee gemaakt voor op de spareribs. De saus kan je eigenlijk op elk barbecue gerecht smeren.
bbq-helden.nl
Gisteren de ribbies al goed in de rub gezet en lekker laten overnachten in de koelkast.
Vandaag, weer was weer la-la-la, deze ribbels klaar gemaakt volgens de Easterwood methode.
- 1h 45' indirect laten garen. Roostertemp. tussen de 150 en 160 C. Dome temp tussen de 150 en 170 C.
De ribbies hebben in die tijd al een mooi kleurtje gekregen. Kerntemp. 78 C
- Hierna uit het spare-rib-rekje gehaald en afgelakt met de S-S-H saus daarna nog 25' op de botjes laten garen waarbij het vlees richting de kolen ligt.
- Kerntemperatuur opgelopen naar 88 C.
- Ribbelfrietjes, krautsalat en konijnenvoer als side dish
De spareribbels zeer fijn gegaard, lekker sappig en kwamen goed los van het botje.
Laatst bewerkt: