BasBQ
Beef en Steak

Smokey-Sriracha-Honey Ribbies volgens de Easterwood methode

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.629
Zoonlief had zin in sparribs. Dus goedbevleesde ribben gehaald bij de slager.
Uit de voorraad recepten is gekozen voor een recept zoals beschreven op de website van bbq-helden.

Gisteren de ribbies al goed in de rub gezet en lekker laten overnachten in de koelkast.

Vandaag, weer was weer la-la-la, deze ribbels klaar gemaakt volgens de Easterwood methode.
- 1h 45' indirect laten garen. Roostertemp. tussen de 150 en 160 C. Dome temp tussen de 150 en 170 C.
De ribbies hebben in die tijd al een mooi kleurtje gekregen. Kerntemp. 78 C
- Hierna uit het spare-rib-rekje gehaald en afgelakt met de S-S-H saus daarna nog 25' op de botjes laten garen waarbij het vlees richting de kolen ligt.
- Kerntemperatuur opgelopen naar 88 C.
- Ribbelfrietjes, krautsalat en konijnenvoer als side dish

De spareribbels zeer fijn gegaard, lekker sappig en kwamen goed los van het botje. 😋 😋

IMG_4826.JPG
IMG_4828.JPG


IMG_4829.JPG

IMG_4831.JPG


IMG_4833.JPG


IMG_4834.JPG
 
Laatst bewerkt:
Mjam leest lekker weg en ziet er goed uit. Weer een lekker maal
Mijn eerst volgende ribs sessie wl ik ook op zijn Easterwoods gaan proberen.
 
Je ribben zien er prima uit lekker veel vlees op de botten, heerlijk. ;)
 
Die zien er geweldig uit, binnenkort ook maar weer eens spareribs maken.
 
Mooie ribben geworden
Zoonlief zou blij geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan