- Berichten
- 1.835
Alweer een week geleden was een mooie dag, niet alleen het weer zat mee, maar eindelijk had ik lekker wat tijd om Oerhammen te maken. Deze stonden al sinds de aanschaf van het boek Smokey Goodness op de planning om te maken, maar door tijdgebrek was het er nog niet van gekomen.
Het was zulk lekker weer dat het preppen gewoon buiten kon, vrouw ook weer blij geen mogelijke viezigheid in haar keuken. Bij mijn favoriete vleesleverancier BBQuality had ik 4 heerlijke oerhammen besteld.
Deze heb heerlijk gerubt met de Smokey Goodness Piggy rub.
In de WSM lekker wat rookhout gestopt
De oerhammen mochten lekker een paar uurtjes in de rook op de WSM. Kwam er ook achter dat de grill clips van mijn maverick kwijt zijn dus een aardappel doet dan wonderen
. Na een uur elk half uur wat ingesprayed met Smokey pig spray.
Lekker roken op 107 graden
Na 2,5 uur heb ik de oerhammen ingepakt met wat vloeibare margarine, honing en bruine suiker. Daarna konden ze voor 1,5 uur terug op de smoker.
Daarna nog heel even 2 x ingesmeerd met een simpele glace van vocht en zoete bbq saus. Nog even een paar minuten laten rusten en daarna was het tijd om ze te proberen.
We kregen onverwachts visite dus we moesten even delen, alles mar opgesneden zodat we allemaal wat konden proberen (hamburgers voor de kids to the rescue).
Wat vonden we ervan?
ik had al goede verhalen over oerhammen gehoord en dat is bevestigd. Super lekker gegeten, jammer dat we er maar 4 hadden. Oerhammen gaat samen met ribs op de standaard bestellingslijst wanneer er weer vlees besteld moet worden.
Bedankt voor het kijken
Het was zulk lekker weer dat het preppen gewoon buiten kon, vrouw ook weer blij geen mogelijke viezigheid in haar keuken. Bij mijn favoriete vleesleverancier BBQuality had ik 4 heerlijke oerhammen besteld.

Deze heb heerlijk gerubt met de Smokey Goodness Piggy rub.

In de WSM lekker wat rookhout gestopt

De oerhammen mochten lekker een paar uurtjes in de rook op de WSM. Kwam er ook achter dat de grill clips van mijn maverick kwijt zijn dus een aardappel doet dan wonderen


Lekker roken op 107 graden


Na 2,5 uur heb ik de oerhammen ingepakt met wat vloeibare margarine, honing en bruine suiker. Daarna konden ze voor 1,5 uur terug op de smoker.

Daarna nog heel even 2 x ingesmeerd met een simpele glace van vocht en zoete bbq saus. Nog even een paar minuten laten rusten en daarna was het tijd om ze te proberen.

We kregen onverwachts visite dus we moesten even delen, alles mar opgesneden zodat we allemaal wat konden proberen (hamburgers voor de kids to the rescue).

Wat vonden we ervan?
ik had al goede verhalen over oerhammen gehoord en dat is bevestigd. Super lekker gegeten, jammer dat we er maar 4 hadden. Oerhammen gaat samen met ribs op de standaard bestellingslijst wanneer er weer vlees besteld moet worden.
Bedankt voor het kijken