- Berichten
- 2.987
Met het nieuwe onderwerp voor de fotowedstrijd, kan ik als ex-poelier natuurlijk niet wegblijven. 
In mijn hoofd speel ik nog met de gedachten voor het maken van een Turducken, maar deze is gewoon te lekker en een man moet toch lunchen.

Smoked kippeling, nee geen kibbeling van vis, maar kippeling van kip.... Bbqstyle
.
Ik heb voor de kippeling kippendijen gebruikt. Deze in grove stukken gesneden.
Hierna met je favoriete rub een marinade maken. In mijn geval heb ik een hotwingrub gebruikt.
Als paneermeel heb ik tortillachips gebruikt en hier wat gerookte paprikapoeder aan toegevoegd.
Na het marineren van de kip deze door de paneermeel gehaald en bij 180 graden op de bbq.
Deze mochten er 25 minuten op. Mooi tijd voor het maken van een chili-mayo met chilipeper, knoflook, appelciderazijn en mayo.
25 minuten later.
Wat limoen en wat lekkers te drinken voor de verfrissing

.
Simpel, snel en vooral heel erg lekker

.

In mijn hoofd speel ik nog met de gedachten voor het maken van een Turducken, maar deze is gewoon te lekker en een man moet toch lunchen.


Smoked kippeling, nee geen kibbeling van vis, maar kippeling van kip.... Bbqstyle

Ik heb voor de kippeling kippendijen gebruikt. Deze in grove stukken gesneden.
Hierna met je favoriete rub een marinade maken. In mijn geval heb ik een hotwingrub gebruikt.
Als paneermeel heb ik tortillachips gebruikt en hier wat gerookte paprikapoeder aan toegevoegd.
Na het marineren van de kip deze door de paneermeel gehaald en bij 180 graden op de bbq.
Deze mochten er 25 minuten op. Mooi tijd voor het maken van een chili-mayo met chilipeper, knoflook, appelciderazijn en mayo.
25 minuten later.
Wat limoen en wat lekkers te drinken voor de verfrissing



Simpel, snel en vooral heel erg lekker


