Met het nieuwe onderwerp voor de fotowedstrijd, kan ik als ex-poelier natuurlijk niet wegblijven.
In mijn hoofd speel ik nog met de gedachten voor het maken van een Turducken, maar deze is gewoon te lekker en een man moet toch lunchen.
Smoked kippeling, nee geen kibbeling van vis, maar kippeling van kip.... Bbqstyle
.
Ik heb voor de kippeling kippendijen gebruikt. Deze in grove stukken gesneden.
Bekijk bijlage 54899
Hierna met je favoriete rub een marinade maken. In mijn geval heb ik een hotwingrub gebruikt.
Bekijk bijlage 54900
Als paneermeel heb ik tortillachips gebruikt en hier wat gerookte paprikapoeder aan toegevoegd.
Bekijk bijlage 54901
Bekijk bijlage 54902Bekijk bijlage 54903
Na het marineren van de kip deze door de paneermeel gehaald en bij 180 graden op de bbq.
Bekijk bijlage 54904Bekijk bijlage 54905Bekijk bijlage 54906
Deze mochten er 25 minuten op. Mooi tijd voor het maken van een chili-mayo met chilipeper, knoflook, appelciderazijn en mayo.
25 minuten later.
Bekijk bijlage 54907
Bekijk bijlage 54908
Bekijk bijlage 54909Bekijk bijlage 54910
Wat limoen en wat lekkers te drinken voor de verfrissing
.
Bekijk bijlage 54911
Simpel, snel en vooral heel erg lekker
.