Beef en Steak

Smashburgers Baby!

Ziet er echt heerlijk uit!
Als ik een tip mag geven: ik zou ze nog iets dunner maken.
En een tip die ik ooit eens gelezen heb en nu steevast toepas: het pas gemalen gehakt maar heel zachtjes in een bolletje rollen. Niet aanduwen. Er mogen na het smashen zelfs wat gaatjes tevoorschijn komen. Krijg je daar lekker krokante stukjes.
En een speksteen geeft echt een fantastisch resultaat.
2de6fa494a540246e867ecc33dff956f.jpg
 
Dat ziet er heerlijk uit Sander.
Ik heb zelf ook pas dit jaar mijn eerste smashburgers gemaakt, maar het is wel gelijk een blijvertje geworden.
 
Krijg er nu ook zin in 😋
 
Ziet er weer heerlijk uit Sander. Had vandaag op het werk een teamdag. The Foodporn factory werd weer door meerdere collega's genoemd als zeer geslaagd en wordt nog aan terug gedacht, terwijl het alweer wat jaartjes geleden is 😊.
 
The Foodporn factory werd weer door meerdere collega's genoemd als zeer geslaagd en wordt nog aan terug gedacht,

Wat leuk om te horen Pascal!
Ik denk er ook met plezier aan terug en herinner me nog wel een aantal hongerige wolven daar in Driebergen! :ROFLMAO:
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er smakelijk uit! Morgen zelf maken! Bedankt voor de inspiratie.
 
Beste BBQ-Vrienden!

Heel veel over gehoord, nooit gemaakt. dus dat moest maar eens gebeuren dan!

Smashburgers... ik las over krokante korst, uitjes erin, simpele smeltkaas en een sausje en dan genieten maar.

We begonnen met een Big Mac sausje op basis van 2 mayo, 2 ketchup, 1 mosterd en 1 augurkjes flintertjes fijn:

Bekijk bijlage 70369

Dat werd echt mooi en lekker:

Bekijk bijlage 70370

Mooie fijngesneden uitjes, met zout een half uurtje laten staan en dan uitknijpen om wat vocht af te drijven:

Bekijk bijlage 70371

Mijn Vriend de WGA mocht aan!

Bekijk bijlage 70372

Daar dronken we op deze mooie zonnige dag een Fruit Bommetje bij!

Bekijk bijlage 70373

Toen de briketten op Top hitte zaten daar wat houtskool op om echt tot de max te gaan:

Bekijk bijlage 70374

Daar de grill grates op z'n kop op:

Bekijk bijlage 70375

Toen het werkstation klaar maken voor vertrek, het gaat snel!

Bekijk bijlage 70376

Bolletjes rundergehakt van 77 gram gemaakt en die keihard smashen en dan de uitje erop drukken:

Bekijk bijlage 70377

Mooie korst? Vlot flippen!

Bekijk bijlage 70378

Dakje van het broodje lekker in tjetten met dis zalige saus:

Bekijk bijlage 70379

Kaasje erop en Magic Maken:

Bekijk bijlage 70380

En dan alles samen laten komen:

Bekijk bijlage 70381

Echt totaal zalig!

Ik maakte er ook nog een Triple Treat van, maar dat was eigenlijk iets te gek....

Bekijk bijlage 70382

Maar lekker sappige burgers hoor, niks mis mee!

Liefs
Prachtig mooie burgers Sander!!!
Wil spontaan zo'n grillgate hebben..

ik kende heel de grate grill voor de wga nog niet maar als ik zie wat dat stukje plaatwerk online kost 😅.
Die grillgate kost meer dan de aanschaf van een WGA 🤣
grillgate wga.

hoe dik is dat stukje aluminium?
Ik heb gegokt op 2mm.

effe ingelogd bij leverancier van het werk 😋 kan je best wat dingetjes van maken 😆

Screenshot_20240928_163410_Chrome.jpg
 
Dat ziet er smakelijk uit! Morgen zelf maken! Bedankt voor de inspiratie.

Nog even de daad bij het woord voegen.. lekker hoor!
c29b164d41247bd1f534ca9326b55878.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan