- Berichten
- 4.946
Beste BBQ genoten.
Het is weer even geleden dat ik actief was. Maar na de post van Sander op FB gezien te hebben kreeg ik toch weer zin om eens de Q aan te gaan steken. Iets lekkers te gaan maken. En vooral dat ook weer eens op foto vast te leggen en met jullie te delen. De fotowedstrijd deze maat gaat over festival eten. Iets wat heel kort in zicht was.... maar toch weer verdween. Niet getreurd, we maakten ons eigen festival door het opzetten van het zwembad. De brakken hadden heel de dag feest. En ik had mooi tijd om eea voor te bereiden. Het werden Fajita's. Die kan je lekker uit het vuistje eten. Wel zo makkelijk op een festival.
Daar gaan we. Eerst een marinade maken voor het vlees.
- sap van 1 limoen
- sap van 1 sinaasappel
- 1/2 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- scheut azijn. (ik gebruikte appel cider azijn)
- scheut ketjap manis
- 1/2 eetlepel chili vlokken
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 theelepel ketoembar
- Peper en zout naar smaak.
Dit alle gaat in een zip-lock zak. Het vlees bestrooi ik op de plank met zout en peper. Dan kan ik goed zien hoeveel zout en peper ik toe voeg. Daarna kan die ook in de zak met marinade. Ik maakte de marinade in de ochtend. Dus het vlees kon mooi overdag intrekken.
Na een dag druk in en om het zwembad. Werden de brakken moe en kregen ze honger. Tijd om de Q eens aan te gaan jagen en aan het eten te beginnen. Vrouw lief maakte de tomaten salsa en Guacamole. Ik ging lekker de groentes grillen.
De paprika's gingen even in een plastic zakje. Zo kunnen ze even koelen en kan de vel er straks makkelijker af.
Na dat ze iets waren afgekoeld kon het pellen beginnen en de boel klein gemaakt worden.
Vrouw lief had de badgasten bij een gedreven en richting hut gedirigeerd. Nog even afdrogen en dan konden we gaan eten.
Heb ik mooi de tijd om de skirt steak eens even mooi te gaan grillen. Deze gaar ik tot max 52gr kern. BGE was ondertussen ook flink opgestookt dus het feest kon beginnen.
Vlees netjes in dunnen plakjes snijden. Tijdens het snijden nog even een gietijzer pannetje opwarmen zodat het vlees straks niet snel af gaat koelen.
De wraps even opwarmen op het rooster en alles kon opgediend worden.
De brakken konden aanvallen en ik ging proberen een mooi plaatje te schieten.
OMG wat is dat weer zalig eten zo buiten in de tuin. Lekker uit het vuistje.
We hebben weer genoten van het mooie weer. En lekker buiten kunnen eten. Dit zijn voor mij wel de meest fijne zomerse gerechten van de Q.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.
Het is weer even geleden dat ik actief was. Maar na de post van Sander op FB gezien te hebben kreeg ik toch weer zin om eens de Q aan te gaan steken. Iets lekkers te gaan maken. En vooral dat ook weer eens op foto vast te leggen en met jullie te delen. De fotowedstrijd deze maat gaat over festival eten. Iets wat heel kort in zicht was.... maar toch weer verdween. Niet getreurd, we maakten ons eigen festival door het opzetten van het zwembad. De brakken hadden heel de dag feest. En ik had mooi tijd om eea voor te bereiden. Het werden Fajita's. Die kan je lekker uit het vuistje eten. Wel zo makkelijk op een festival.
Daar gaan we. Eerst een marinade maken voor het vlees.
- sap van 1 limoen
- sap van 1 sinaasappel
- 1/2 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- scheut azijn. (ik gebruikte appel cider azijn)
- scheut ketjap manis
- 1/2 eetlepel chili vlokken
- 1 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 theelepel ketoembar
- Peper en zout naar smaak.
Dit alle gaat in een zip-lock zak. Het vlees bestrooi ik op de plank met zout en peper. Dan kan ik goed zien hoeveel zout en peper ik toe voeg. Daarna kan die ook in de zak met marinade. Ik maakte de marinade in de ochtend. Dus het vlees kon mooi overdag intrekken.
Na een dag druk in en om het zwembad. Werden de brakken moe en kregen ze honger. Tijd om de Q eens aan te gaan jagen en aan het eten te beginnen. Vrouw lief maakte de tomaten salsa en Guacamole. Ik ging lekker de groentes grillen.
De paprika's gingen even in een plastic zakje. Zo kunnen ze even koelen en kan de vel er straks makkelijker af.
Na dat ze iets waren afgekoeld kon het pellen beginnen en de boel klein gemaakt worden.
Vrouw lief had de badgasten bij een gedreven en richting hut gedirigeerd. Nog even afdrogen en dan konden we gaan eten.
Heb ik mooi de tijd om de skirt steak eens even mooi te gaan grillen. Deze gaar ik tot max 52gr kern. BGE was ondertussen ook flink opgestookt dus het feest kon beginnen.
Vlees netjes in dunnen plakjes snijden. Tijdens het snijden nog even een gietijzer pannetje opwarmen zodat het vlees straks niet snel af gaat koelen.
De wraps even opwarmen op het rooster en alles kon opgediend worden.
De brakken konden aanvallen en ik ging proberen een mooi plaatje te schieten.
OMG wat is dat weer zalig eten zo buiten in de tuin. Lekker uit het vuistje.
We hebben weer genoten van het mooie weer. En lekker buiten kunnen eten. Dit zijn voor mij wel de meest fijne zomerse gerechten van de Q.
Bedankt voor het lezen en kijken
Bram.