- Berichten
- 409
Beetje chaotische dag en niet bedacht wat te gaan eten.
Dus… een klassieker uit ons repertoire erbij gehaald. We zijn Italië-fans en genieten keer op keer van de eenvoud van de geweldige keuken daar
Ook leuk voor de fotowedstrijd, dus ga maar eens meedoen.
Ik had nog een flat iron steak liggen van ca 250gr. Genoeg voor ons beiden. Paar aardappeltjes erbij en smullen maar. Dat was hetbplan en ik zou wel zien, of de standaardboodschappen toereikend genoeg waren.
De Q naar een 250 graden gedirigeerd, aardappeltjes klaarmaken en balsamico siroop maken. Balsamico siroop in de verhouding 10ml balsamico en 5 gram suiker, in pannetje veel roeren net zo lang tot het indikt en dan laten staan. Je kunt op de foto zien, dat de mijne te dun was, ik zat niet op te letten…
Ondertussen op de Q een bakje met gekneusde knoflook, olie en daarin tomaatjes. Normaal heb ik fraaie trostomaatjes, maar deze keerwas het improviseren… dus werden het cherrytomaatjes. Kan ook wel hoor.
De flat iron een minuut of drie per kant, tot kern van 50, daarna op de plank met een stukje alufolie, ff paar minuutjes rusten.
Daarna trancheren, ca een centimetertje, bordjes opmaken met aardappeltjes (en peterselie), rucola en tomaatjes. Vlees over de rucola, daarna zout over de steak, beetje balsamico siroop en daarna grana padano krullen… Ok, die had ik niet, want we hadden geen stuk meer in de koelkast, maar nog wel wat geraspte grana. Oogt minder, smaakt hetzelfde.
Alles bij elkaar…. Genieten, met een hoofdletter. Blijft gewoon lekker en goed spul.
De foto’s, dat blijft wel m’n mindere kant…
Opstoken dat hout
Vlees erop
En na drie minuutjes per kant, heb je dit
Trancheren dan maar, ik houd wel van medium-rare, maar dan meer naar rare. Anders pak je minuutje langer per kant.
Resultaat:
Dus… een klassieker uit ons repertoire erbij gehaald. We zijn Italië-fans en genieten keer op keer van de eenvoud van de geweldige keuken daar
Ook leuk voor de fotowedstrijd, dus ga maar eens meedoen.
Ik had nog een flat iron steak liggen van ca 250gr. Genoeg voor ons beiden. Paar aardappeltjes erbij en smullen maar. Dat was hetbplan en ik zou wel zien, of de standaardboodschappen toereikend genoeg waren.
De Q naar een 250 graden gedirigeerd, aardappeltjes klaarmaken en balsamico siroop maken. Balsamico siroop in de verhouding 10ml balsamico en 5 gram suiker, in pannetje veel roeren net zo lang tot het indikt en dan laten staan. Je kunt op de foto zien, dat de mijne te dun was, ik zat niet op te letten…
Ondertussen op de Q een bakje met gekneusde knoflook, olie en daarin tomaatjes. Normaal heb ik fraaie trostomaatjes, maar deze keerwas het improviseren… dus werden het cherrytomaatjes. Kan ook wel hoor.
De flat iron een minuut of drie per kant, tot kern van 50, daarna op de plank met een stukje alufolie, ff paar minuutjes rusten.
Daarna trancheren, ca een centimetertje, bordjes opmaken met aardappeltjes (en peterselie), rucola en tomaatjes. Vlees over de rucola, daarna zout over de steak, beetje balsamico siroop en daarna grana padano krullen… Ok, die had ik niet, want we hadden geen stuk meer in de koelkast, maar nog wel wat geraspte grana. Oogt minder, smaakt hetzelfde.
Alles bij elkaar…. Genieten, met een hoofdletter. Blijft gewoon lekker en goed spul.
De foto’s, dat blijft wel m’n mindere kant…
Opstoken dat hout
Vlees erop
En na drie minuutjes per kant, heb je dit
Trancheren dan maar, ik houd wel van medium-rare, maar dan meer naar rare. Anders pak je minuutje langer per kant.
Resultaat: