- Berichten
- 906
Hallo BBQ Genoten,
Ik had al een hele tijd een onderwerp in gedachten voor de fotowedstrijd. Maar ja, dan moet je hem eerst winnen…
Afgelopen maand was het dan zover, mijn eerste camera
en daarom kon ik eindelijk mijn onderwerp inleveren: Signature Dish. Een onderwerp waarbij eigenlijk heel veel mogelijk is, zolang het maar joúw gerecht is. Iets wat je al ontelbaar veel keren gemaakt hebt of iets waar je je eigen draai aan geeft.
Zelf heb ik een aantal signature dishes. Zalmbonbons, pizza, chicken wings, loaded nachos, en zo nog wel een paar.
Deze maand had ik echter door een nieuwe baan, 6 dagen per week werken en een bruiloft in Portugal heel weinig tijd om de Q aan te steken. Daarom ben ik teruggevallen op een gouwe ouwe, de banaan rolo 43.
Het is eigenlijk heel simpel, vul een banaan met rolo en licor43 en zet hem op de bbq. Dit kan heel goed met de restwarmte van de barbecue, de temperatuur is namelijk niet zo belangrijk. Als ze warm zijn en de chocolade gesmolten is, zijn ze goed.
Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden qua combinaties. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met pure chocolade en rum.
Voor de fotowedstrijd heb ik de bananen netjes opengesneden en het schilletje opgerold en vast gezet met een prikkertje. Maar gewoon insnijden kan natuurlijk ook.
En dan mogen ze op de bbq. Ik had er 1 zonder licor43 omdat mijn vrouw zwanger is. En hoe hou je die dan uit elkaar? Nou, gewoon met een prikkertje.
Na een tijdje beginnen ze te verkleuren, maar ze mogen helemaal zwart worden. Als de banaan zwart geworden is, is de chocolade ook voldoende gesmolten.
Even netjes presenteren.
En 3 minuten later is er niks meer van over.
Super simpel, super lekker. Moet je zeker eens proberen. Bedankt voor het kijken!
Ik had al een hele tijd een onderwerp in gedachten voor de fotowedstrijd. Maar ja, dan moet je hem eerst winnen…
Afgelopen maand was het dan zover, mijn eerste camera

Zelf heb ik een aantal signature dishes. Zalmbonbons, pizza, chicken wings, loaded nachos, en zo nog wel een paar.
Deze maand had ik echter door een nieuwe baan, 6 dagen per week werken en een bruiloft in Portugal heel weinig tijd om de Q aan te steken. Daarom ben ik teruggevallen op een gouwe ouwe, de banaan rolo 43.
Het is eigenlijk heel simpel, vul een banaan met rolo en licor43 en zet hem op de bbq. Dit kan heel goed met de restwarmte van de barbecue, de temperatuur is namelijk niet zo belangrijk. Als ze warm zijn en de chocolade gesmolten is, zijn ze goed.
Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden qua combinaties. Probeer het bijvoorbeeld ook eens met pure chocolade en rum.
Voor de fotowedstrijd heb ik de bananen netjes opengesneden en het schilletje opgerold en vast gezet met een prikkertje. Maar gewoon insnijden kan natuurlijk ook.
En dan mogen ze op de bbq. Ik had er 1 zonder licor43 omdat mijn vrouw zwanger is. En hoe hou je die dan uit elkaar? Nou, gewoon met een prikkertje.
Na een tijdje beginnen ze te verkleuren, maar ze mogen helemaal zwart worden. Als de banaan zwart geworden is, is de chocolade ook voldoende gesmolten.
Even netjes presenteren.
En 3 minuten later is er niks meer van over.
Super simpel, super lekker. Moet je zeker eens proberen. Bedankt voor het kijken!