- Berichten
- 41
Hi Folks!!
Vandaag is de BBC aan de beurt - Asian style.
Net bij de Sligro een kipje van 1.5 kg op de kop getikt - een zwarte scharrelkip (geen idee of dat qua smaak anders is
).
Ingredienten voor de pesto-marinade:
6 scallions, both white and green parts, trimmed and coarsely chopped
4 cloves garlic, coarsely chopped
3 stalks lemongrass, trimmed and coarsely chopped; save the leaves for stuffing the cavity of the chicken
1 bunch fresh cilantro, rinsed, shaken dry, stemmed, and coarsely chopped
1 piece (2 inches) peeled fresh ginger, coarsely chopped
2 strips (each 112 x 2 inches) lemon zest
2 teaspoons curry powder
112 teaspoon ground cumin
112 cup extra-virgin olive oil
1/3 cup fresh lemon juice
3 tablespoons soy sauce Freshly ground black pepper
Ik heb Bavaria gebruikt, niet dat dat uitmaakt volgens het internet.
Wel ga ik iets proberen, ik heb een afgesloten blik houder op een schaal.
Ik ga de holle kant van het blikje bier afgieten met olijfolie, en hem dan in de houder schuiven en omdraaien zodat deze "vast zit" in de houder en vul hem dan af met olijfolie. Vervolgens steek een temperatuursensor door de kip heen in het blikje. Als de houder dan warm wordt, wat wel boven het kookpunt van water zal zijn, eens kijken wat er dan met het bier gaat gebeuren!
Eerste foto'tjes:
Keep you updated!!
Vandaag is de BBC aan de beurt - Asian style.
Net bij de Sligro een kipje van 1.5 kg op de kop getikt - een zwarte scharrelkip (geen idee of dat qua smaak anders is

Ingredienten voor de pesto-marinade:
6 scallions, both white and green parts, trimmed and coarsely chopped
4 cloves garlic, coarsely chopped
3 stalks lemongrass, trimmed and coarsely chopped; save the leaves for stuffing the cavity of the chicken
1 bunch fresh cilantro, rinsed, shaken dry, stemmed, and coarsely chopped
1 piece (2 inches) peeled fresh ginger, coarsely chopped
2 strips (each 112 x 2 inches) lemon zest
2 teaspoons curry powder
112 teaspoon ground cumin
112 cup extra-virgin olive oil
1/3 cup fresh lemon juice
3 tablespoons soy sauce Freshly ground black pepper
Ik heb Bavaria gebruikt, niet dat dat uitmaakt volgens het internet.
Wel ga ik iets proberen, ik heb een afgesloten blik houder op een schaal.
Ik ga de holle kant van het blikje bier afgieten met olijfolie, en hem dan in de houder schuiven en omdraaien zodat deze "vast zit" in de houder en vul hem dan af met olijfolie. Vervolgens steek een temperatuursensor door de kip heen in het blikje. Als de houder dan warm wordt, wat wel boven het kookpunt van water zal zijn, eens kijken wat er dan met het bier gaat gebeuren!
Eerste foto'tjes:




Keep you updated!!