Beef en Steak

Shortribs op de PitBoss

 

Coll

Kooltjesharker
Berichten
187
Vandaag dacht ik.... Laat ik maar eens Shortribs van BA maken. Dagje vrij van mn werk goed besteed vindt ik.

Heb eerst de ribs getrimt en ontvliest
Ingestreken met mosterd en daarna SPG kruiden erop gedaan.

Mijn PitBoss heb ik op laten warmen tot 110 graden uiteindelijk heeft hij de hele tijd tussen de 120 en 132 geschommeld maargoed is niet erg.
Voor dit recept heb ik houtpellets van Eik/Appel/Hickory gebruikt.

Om 7 uur heb ik ze erop gelegd (in het recept stond 8 uur bereidingstijd..... tis 4,5 uur geworden totaal)
Rond 9 uur hadden ze de kerntemperatuur van 70 graden en heb ik ze ingepakt in aluminiumfolie 2 lagen dik.

Toen weer terug op de PB gelegd tot een kerntemperatuur van 92 graden.
De planning liep wat anders gezien het recept zei 8 uur op de Q dus zou 15 uur klaar moeten zijn maar dat werdt dus 11.30 uur al.
Dus nadat ze klaar waren heb ik ze in 2 handdoeken verpakten in mijn koelbox gedaan die ook meteen kan verwarmen/warmhouden dus net rond 17 uur lekker gesmult en ja ze waren nog lekker warm van binnen. En oooo zoooooo sappig!
Voor herhaling vatbaar dus.
0079e7218a5781d541f67de12f4b9d3e.jpg
bb3091238f658e33d4c817ae49799f59.jpg
e1a810b9ab976e4a53910cc57d1f5ad8.jpg
b76b3a5cc99b69d42bbaac673a97f218.jpg
5b7e95b824be60af82b5a19fdc614389.jpg
6bd7a9f02142297a3dda73e4b7e445ef.jpg
19340cdf515e92a6029c13b8f1f59f35.jpg
d9b3690911ccf942074cf498473103c5.jpg


Verstuurd vanaf mijn dedede met Tapatalk
 
Flinke ribben, ziet er lekker uit!
 
Flinke ribben, ziet er lekker uit!
Jah had bij de slager deze Black Angus ribben gekocht en gewone shortribs (hooglander denk ik zo) maar dat is echt een heelllll verschil.
Smaakte goed trouwens en waren de 120euro zeker waard

Verstuurd vanaf mijn SM-S928B met Tapatalk
 
Dagje vrij van mn werk goed besteed vindt ik.
Dat is een wel besteedt dagje geworden Coll😋

Ik ben blij voor je dat ze je gesmaakt hebben voor dat geld! Voor het zelfde geld waren ze niet te hachelen.
 
Dat is een wel besteedt dagje geworden Coll

Ik ben blij voor je dat ze je gesmaakt hebben voor dat geld! Voor het zelfde geld waren ze niet te hachelen.
Die kans was er ook geweest..... maar gelukkig hebben smaakte ze idd erg goed. Blij mee in elk geval.
Vandaag weer een vrij dagje besteden aan het schoonmaken van mn PB

Verstuurd vanaf mijn SM-S928B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan