BasBQ
Beef en Steak

Short ribs

 

Bram koning

Kooltjesharker
Berichten
142
Goedemorgen allen,

Gister avond heb ik 4 kilo short ribs schoon gemaakt en bestrooit met een rub die ik op internet tegen kwam. Hier onder de rub voor de short rib. Ik heb er alleen iets meer cayennepeper door heen gedaan omdat ik dit lekkerder vind.

1 theelepel komijn
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel gedroogde koriander
25 gram bruine suiker
1 eetlepel knoflookpoeder
20 gram zout
2 eetlepels gerookte paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel cayennepeper

Om half 5 ben ik begonnen met mijn offset smoker op te stoken om beef ribs te maken. Voor komende 12 uren probeer ik de knoei op om en nabij de 110 graden te houden, het kan wel sneller dan 12 uur maar mijn ervaring is dat ik mega mals vlees heb. Ook heb ik ervaart dat als ik de short ribs niet in pak in alu folie, dat ik alsnog mega mals vlees heb. Mag ook wel na 12 uur. Ik zal de short ribs gaan roken op hickory hout.
64fbfd063cbc292446d89b88145260b1.jpg


62fc31af1072f986dec4fde10e751e36.jpg


De temperatuur blijf is vrij snel steady, dus hup vlees erop en een bak koffie.
5836400cfa5d104f76ab707f73690af7.jpg


Ik heb een omgeving thermometer en een probe in het vlees. Hopelijk word dit stukje vlees net zo lekker als de vorige keer. I will keep you updatet.
 
Dit moet toch wel lekker gesmaakt hebben. 😋
 
Hier eventjes een update want we zijn 5 en half uur onderweg en de short ribs zijn nu 61 graden. Nog eventjes te gaan
e22af64a20be2847814dec844b41db06.jpg


We hebben er nu al zin in!!

a8674b4ffbb2da03387d1b5c2d8ebbd0.jpg


Nog 6 uurtjes om en nabij te gaan....
 
12 uur
Wat een geduld

De botjes komen al in beeld

Tja als je op tijd wilt eten in verband met gasten(en kinderen), ben ik altijd van mening dat het op tijd klaar moet staan. Helaas loopt het vlees wat achter op schema, ik had al verwacht dat het rond de 80 graden zou zijn maar ik zit nog op 70. Dus ik ga de short ribs zo maar in alu folie wikkelen.
 
Plannen met zo iets vind ook altijd wat.
Het vlees doet z’n eigen ding

Jazeker waar, om 1620 was het vlees om en nabij de 75 graden, dus hup alu folie er om heen. Vervolgens stond om 1800 het vlees keurig om tafel
0d2155b1b4fdf8aa2793567164a4864f.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan