- Berichten
- 98
Hallo allemaal bij mij werd het tijd voor de eerste keer short ribs. Na een hoop er over gelezen en gezien op YouTube was ik erg benieuwd hoe het zou smaken. Had graan gevoerde short ribs besteld bij Le Jean, beetje klein beginnen waren 1,3 kg.
Het vlies aan de onderzijde verwijderd wat een pittig klusje is vergeleken met varkens spareribs. Hier en daar wat vet weg gesneden. Voor de kruiden heb ik alleen peper en zout gebruikt 50/50.
s’ochtends vroeg de wsm aangestoken kersen hout erop en klaar voor het avontuur. Het ging niet helemaal zoals ik verwacht had. De kerntemp stond al na een uurtje of 3 op 64 graden waarna ik dacht dan wacht ik met inpakken misschien is het niet nodig. Toen er nog eens twee ie versteken waren was de temperatuur 1 graden gedaald
. Maar ik liet me niet kennen en ging gewoon door zoals ie ging. Nadat er nog eens twee uur versteken waren stond de thermometer op 65 graden, aangezien ik toch bedacht had om het als avond eten te serveren begon ik een beetje nerveus te worden. Je gaat zelfs twijfelen of je thermometer het nog wel doet. Had eerder al speciaal butcher papier besteld, dus toch maar ingepakt. Ook dit mocht niet echter niet baten, de rest van het gezin zat inmiddels al aan de patat en pizza
. De temperatuur was al wel opgelopen tot 70 maar nog ververwijderd van de ongeveer 90 graden. Had hem er beetje gefrustreerd vanaf gehaald en ingepakt in de folie dan maar geen harde bark. Dit had wel het gewenste effect en de temperatuur ging mooi trapsgewijs omhoog richting de 94 graden. Met de thermometer gevoeld was mooi zacht overal. Dan nog het rusten zucht, het was inmiddels half 10 s’avonds geen honger meer maar toch benieuwd naar de smaak.
Het stuk was zeer sappig en zacht, maar vond het veel te veel vet. In foto hieronder zie je goed dat er behoorlijk wat inzit.
Hou wel van zacht sappig vlees maar vond dit niet echt lekker. Misschien is het gewoon niet mijn ding, maar ben benieuwd hoe jullie ervaring hierin is. Heb ik toevallig een heel erg vet stuk of is dit wel wat het is. Denk niet dat ik het snel nog eens maak aangezien het ook niet heel goedkoop is. Maar wel weer een ervaring rijker en een mooie lange run gemaakt. Wsm is best zuinig trouwens na 14 uur aangestaan is dit wat er nog over is aan kolen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Het vlies aan de onderzijde verwijderd wat een pittig klusje is vergeleken met varkens spareribs. Hier en daar wat vet weg gesneden. Voor de kruiden heb ik alleen peper en zout gebruikt 50/50.



s’ochtends vroeg de wsm aangestoken kersen hout erop en klaar voor het avontuur. Het ging niet helemaal zoals ik verwacht had. De kerntemp stond al na een uurtje of 3 op 64 graden waarna ik dacht dan wacht ik met inpakken misschien is het niet nodig. Toen er nog eens twee ie versteken waren was de temperatuur 1 graden gedaald




Het stuk was zeer sappig en zacht, maar vond het veel te veel vet. In foto hieronder zie je goed dat er behoorlijk wat inzit.

Hou wel van zacht sappig vlees maar vond dit niet echt lekker. Misschien is het gewoon niet mijn ding, maar ben benieuwd hoe jullie ervaring hierin is. Heb ik toevallig een heel erg vet stuk of is dit wel wat het is. Denk niet dat ik het snel nog eens maak aangezien het ook niet heel goedkoop is. Maar wel weer een ervaring rijker en een mooie lange run gemaakt. Wsm is best zuinig trouwens na 14 uur aangestaan is dit wat er nog over is aan kolen.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk