- Berichten
- 574
Afgelopen zaterdag was ik toevallig weer eens bij de sligro en liep uiteraard langs het vlees, ik was er toch. Ik kwam short ribs tegen, een stuk met 3 botten van zo'n 850 gram. Die had ik nog nooit gemaakt, en gingen dus mee in het karretje.
Gister was het zover, leve thuiswerken, en ging de q om 08:45 aan. Recept/rub/instructies van Noskos gebruikt
Om een uur of 10 mocht ie er op
Na bijna 4 uur ingepakt, temperatuur zat op zo'n 68 graden inmiddels, en om 15:45 mocht ie er af. Met prikken dacht ik al te voelen dat ie op sommige plekken niet je van het was, volgende keer toch wat langer. De kern zat op 91-93 graden. Zo zag ie er toen uit.
Even laten uitdampen, weer inpakken, en een uurtje-anderhalf de koelbox in. Daarna aangesneden. De eerste hap van vriendin verraadde direct dat deze op de "die mag je vaker maken" lijst kwam. Wat een smaaksensatie! Wel was nu duidelijk dat ie iets langer had gemogen, 1 bot trok ik er zo uit, de andere 2 moest ik uitsnijden, maar daar was niks mis mee verder.
Gister was het zover, leve thuiswerken, en ging de q om 08:45 aan. Recept/rub/instructies van Noskos gebruikt
Om een uur of 10 mocht ie er op
Na bijna 4 uur ingepakt, temperatuur zat op zo'n 68 graden inmiddels, en om 15:45 mocht ie er af. Met prikken dacht ik al te voelen dat ie op sommige plekken niet je van het was, volgende keer toch wat langer. De kern zat op 91-93 graden. Zo zag ie er toen uit.
Even laten uitdampen, weer inpakken, en een uurtje-anderhalf de koelbox in. Daarna aangesneden. De eerste hap van vriendin verraadde direct dat deze op de "die mag je vaker maken" lijst kwam. Wat een smaaksensatie! Wel was nu duidelijk dat ie iets langer had gemogen, 1 bot trok ik er zo uit, de andere 2 moest ik uitsnijden, maar daar was niks mis mee verder.