- Berichten
- 242
Vandaag een lekker groenten/ei-gerecht op de Bastard want… bbq-weer én Ik had paprika’s over
dus daar moest iets mee!
Normaal gaat alles gewoon samen in de pan maar omdat ik toch op de Q aan het bereiden was dacht ik de paprika’s eerst lekker te grillen.
Daarna de komijn even roosteren in mijn nieuwe skillet. De olie erbij en dan de uienringen erin bakken.
Vervolgens de kruiden, de pepers en de paprika’s erbij en samen even lekker laten bakken op ong 180 graden.
Toen alles al wat aangebakken was de tomaten en de rest van de kruiden erdoor.
Heel even op temperatuur laten komen en daarna de Q omgebouwd naar indirect.
Op ong 180 graden het geheel zeker een kwartier laten pruttelen en toen konden de eitjes erbij.
Tot slot nog 15 minuten de eitjes laten garen, lekker broodje erbij en aan tafel!
Deze variant komt van: https://www.bbq-buddiez.nl/bbqrecepten/shakshuka/

Normaal gaat alles gewoon samen in de pan maar omdat ik toch op de Q aan het bereiden was dacht ik de paprika’s eerst lekker te grillen.
Daarna de komijn even roosteren in mijn nieuwe skillet. De olie erbij en dan de uienringen erin bakken.
Vervolgens de kruiden, de pepers en de paprika’s erbij en samen even lekker laten bakken op ong 180 graden.
Toen alles al wat aangebakken was de tomaten en de rest van de kruiden erdoor.
Heel even op temperatuur laten komen en daarna de Q omgebouwd naar indirect.
Op ong 180 graden het geheel zeker een kwartier laten pruttelen en toen konden de eitjes erbij.
Tot slot nog 15 minuten de eitjes laten garen, lekker broodje erbij en aan tafel!
Deze variant komt van: https://www.bbq-buddiez.nl/bbqrecepten/shakshuka/
Laatst bewerkt: