BasBQ
Beef en Steak

Seizoensopener met eerste keer PP

 

KabouterTilly

Sprokkelaar
Berichten
34
Temperaturen richting de 20 graden. Dan gaat de jas in de kast, komt de barbecue uit de schuur, en het voor Kerst gekregen boek van onze forum held Noskos (Het Vuur De Baas) eindelijk uit het plastic. Met nog niet al te veel ervaring, wilde ik mij toch aan het beroemde wedstrijd pulled pork recept gaan wagen. Daarnaast ook dank aan @JosAikema voor zijn topic over PP op de mini kamado. Bring it on!

Afgelopen vrijdag bij de slager alvast een mooi stukje varkensprocureur gehaald. Aangezien we maar met z'n tweeën zijn en de mini kamado (13") niet al te veel ruimte heeft, leek 1,2kg mij een mooie hoeveelheid.
Na eerst zelf een mooie rub te hebben gemaakt (waarvan genoeg over is voor de komende maanden) het mooie stuk vlees hiermee rijkelijk ingesmeerd.

IMG_20210220_122951.jpg

De rub, gebaseerd op de Basis Barbecue Rub van Noskos. Uiteraard dit varkentje ook netjes gevaccineerd met het mengsel uit het recept.

Voor:
IMG_20210220_125307.jpg

En na:
IMG_20210220_130808.jpg


Tot zo ver de voorbereidingen op zaterdag, nu netjes in plastic de koelkast in voor de komende 20 uur.

Zondagmorgen 9.30u, buiten een graad of 10, de kamado op 120 graden, let's go!
IMG_20210221_093429-01.jpeg


IMG_20210221_115935.jpg

Tussendoor af en toe wat hulp gehad met de temperatuurcheck. Ik was in afwachting van de 74 graden, alleen bleef de temperatuur na ongeveer 3-3u30 hangen rond de 68-69.. is dit al de welbekende "zone"? Na 4 uur nog geen 74 graden, maar toch alvast gaan insmeren met de glaze.
IMG_20210221_133403.jpg

Uurtje later waren we dan toch gestegen naar de 74 graden na ongeveer 5 uur op het vuur. Besloten op dit moment het vlees in 2 lagen aluminiumfolie in te pakken en weer terug te leggen totdat we op de 88-90 zaten.

IMG_20210221_145331.jpg

IMG_20210221_152846.jpg

6 hours and counting. De opstelling voor vanmiddag.

Na 6u30 (ik had gerekend op 8) de 90 graden aan getikt, geprikt, en besloten dat het mooi was. Kwartiertje uitdampen, weer netjes inpakken, en nog een uurtje geduld.
IMG_20210221_160206.jpg


Na een uur geduldig wachten was het dan eindelijk zover!
IMG_20210221_171155.jpg

IMG_20210221_172409.jpg

Eindsaus er nog doorheen, vers Turks brood er bij en smullen maar!!

Vlees op enkele plekjes na mooi mals en boterzacht, al bij al dik tevreden! Een heerlijke zondag, plus een ervaring (en een Knorrie) rijker 😉
En het beste van al? Dat er nog genoeg over is voor in de vriezer.
 
Prachtig. Wat een heerlijkheid.
Dat Is een hele mooie zeg.
Gefeliciteerd met je sticker
 
Die stall blijft elke keer toch iets speciaal. Het eindresultaat mag er zeker wezen!

Dubbeldoel koe kende is al, maar dubbelleven hertenbier is toch wel nieuw voor mij 😃
 
Gefeliciteerd met je knorrie, en wat een leuke hulp, die weet waar wat te halen is.......Mooie foto's!
Ziet er zo heerlijk uit🔥 👍
 
Gracias met de knorrie award. Mooie rapportage met een mooi resultaat.
 
Gefeliciteerd met je knorretje...
En nu gaat de BBQ niet meer in de schuur! Hier wordt het jaar rond buiten gekookt. 😁
 
Hele mooi run PP zo op de mini. Lekkere plaatjes ook. Dat moet smullen geweest zijn.
Gefeliciteerd met je knorrie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan